:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 29. 09:54

Szárnyal a Red Hat

Matthew Szulik
Matthew Szulik
[HWSW] A Red Hat az elemzői várakozásoka felülmúló bevételről és nyereségről számolt be. Az augusztus 31-én zárult második pénzügyi negyedévben a Linux-disztribútor forgalma 42 százalékkal 65,7 millió dollárra ugrott, nyeresége 35 százalékkal 16,7 millió dollárra, részvényenként 9 centre emelkedett. A First Call által megkérdezett szakértők átlagosan 64,9 milliós forgalomra és részvényenként 7 centes profitra számítottak.

A vállalat elnök-vezérigazgatója, Matthew Szulik elmondása szerint elégedett az eredményekkel, a Red Hat ugyanis növelte bevételét, nyereségét, eredményhányadát és a cash flowját. Piaci elemzők is el voltak ragadtatva a vállalat teljesítményétől, noha többen hiányolták, hogy a Red Hat a kitűnő eredmények nyomán nem módosította éves prognózisát.

Szulik elmondta, a Red Hat a második pénzügyi negyedév során piaci részesedést nyert más operációs rendszerek és más Linux-disztribúciók kárára. A negyedév során a vállalat 12 ezer új ügyfelet szerzett, az utolsó három negyedévben összesen 37 ezren csatlakoztak a Red Hat-felhasználók táborához.

A jelenleg is tartó, novemberben véget érő negyedévre a Red Hat vezetői 70-71 millió dolláros bevétel mellett 9-10 centes részvényenkénti eredményt várnak, a First Call által megkérdezett szakértők azonban átlagosan csak részvényenkénti 8 centes profitot jeleznek előre 69 millió dolláros forgalom mellett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.