Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 26. 12:56

Viselkedésmintán alapuló védelmet nyújtó céget vásárolt a Symantec

A Symantec véglegesen megállapodott a WholeSecurity, a viselkedésmintán alapuló védelmi és adathalászat-elhárító technika vezető cégének felvásárlásáról. Az ügylet várhatóan októberben zárul le. A tranzakció pénzügyi részleteket a felek nem hozták nyilvánosságra.

[HWSW] A Symantec véglegesen megállapodott a WholeSecurity, a viselkedésmintán alapuló védelmi és adathalászat-elhárító technika vezető cégének felvásárlásáról. Az ügylet várhatóan októberben zárul le. A tranzakció pénzügyi részleteket a felek nem hozták nyilvánosságra.

"A WholeSecurity az iparág élvonalába tartozó védelmet biztosít az interneten bonyolított banki, e-kereskedelmi és árverési ügyleteket fenyegető, egyik leggyorsabban fokozódó veszély, az adathalászat ellen” -- nyilatkozta Enrique Salem, a Symantec védelmi termékek és megoldások üzletágának alelnöke. "A WholeSecurity megoldáscsaládja viselkedésmintákra épülő, létfontosságú védelmi technikát használ, amely reményeink szerint a Symantec fogyasztói és vállalati irodai védelmi megoldásainak alapvető összetevője lesz."

A viselkedésmintára épülő védelmi technika az internetes veszélyeket -- a férgeket, a vírusokat, a trójaiakat, a billentyűzést naplózó programokat és az adathalászó webhelyeket -- tevékenységük és jellemzőik alapján ismeri fel. A WholeSecurity Confidence Online programja az ilyen veszélyek több száz érzékelő modullal szemben mutatott viselkedését elemezve dönti el, hogy a folyamatok illetve a webhelyek biztonságosak-e, vagy rosszindulatúak. A WholeSecurity viselkedésmintára épülő technikája a böngészőket használó adathalászat-felismeréstől és -értesítéstől kezdve a rosszindulatú programkód felismeréséig használható az alkalmazásokban.

"Mi adjuk ügyfeleink első védelmi vonalát. Már az ismertetőjegyek létrehozása előtt védjük őket a rosszindulatú veszélyforrásoktól" -- mondta J. Peter Selda, a WholeSecurity elnöke és vezérigazgatója. "A viselkedésmintára épülő technikánkat a Symantec élenjáró megoldásaival ötvözve sokkal szélesebb kör számára tudjuk biztosítani ezt a képességet, és továbbhaladhatunk célunk, az összes végpont 'nulladik órai' megvédése felé."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról