Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Viselkedésmintán alapuló védelmet nyújtó céget vásárolt a Symantec

Bodnár Ádám, 2005. szeptember 26. 12:56
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Symantec véglegesen megállapodott a WholeSecurity, a viselkedésmintán alapuló védelmi és adathalászat-elhárító technika vezető cégének felvásárlásáról. Az ügylet várhatóan októberben zárul le. A tranzakció pénzügyi részleteket a felek nem hozták nyilvánosságra.

hirdetés
[HWSW] A Symantec véglegesen megállapodott a WholeSecurity, a viselkedésmintán alapuló védelmi és adathalászat-elhárító technika vezető cégének felvásárlásáról. Az ügylet várhatóan októberben zárul le. A tranzakció pénzügyi részleteket a felek nem hozták nyilvánosságra.

"A WholeSecurity az iparág élvonalába tartozó védelmet biztosít az interneten bonyolított banki, e-kereskedelmi és árverési ügyleteket fenyegető, egyik leggyorsabban fokozódó veszély, az adathalászat ellen” -- nyilatkozta Enrique Salem, a Symantec védelmi termékek és megoldások üzletágának alelnöke. "A WholeSecurity megoldáscsaládja viselkedésmintákra épülő, létfontosságú védelmi technikát használ, amely reményeink szerint a Symantec fogyasztói és vállalati irodai védelmi megoldásainak alapvető összetevője lesz."

A viselkedésmintára épülő védelmi technika az internetes veszélyeket -- a férgeket, a vírusokat, a trójaiakat, a billentyűzést naplózó programokat és az adathalászó webhelyeket -- tevékenységük és jellemzőik alapján ismeri fel. A WholeSecurity Confidence Online programja az ilyen veszélyek több száz érzékelő modullal szemben mutatott viselkedését elemezve dönti el, hogy a folyamatok illetve a webhelyek biztonságosak-e, vagy rosszindulatúak. A WholeSecurity viselkedésmintára épülő technikája a böngészőket használó adathalászat-felismeréstől és -értesítéstől kezdve a rosszindulatú programkód felismeréséig használható az alkalmazásokban.

"Mi adjuk ügyfeleink első védelmi vonalát. Már az ismertetőjegyek létrehozása előtt védjük őket a rosszindulatú veszélyforrásoktól" -- mondta J. Peter Selda, a WholeSecurity elnöke és vezérigazgatója. "A viselkedésmintára épülő technikánkat a Symantec élenjáró megoldásaival ötvözve sokkal szélesebb kör számára tudjuk biztosítani ezt a képességet, és továbbhaladhatunk célunk, az összes végpont 'nulladik órai' megvédése felé."

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.