Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 26. 11:55

Amerikai kockázati tőkét vont be a Sense/Net

Tőkét vont be a Sense/Net, a hazai vállalati portál piac egyik meghatározó szereplője. Az amerikai tulajdonú kockázati tőke alap, a Primus Capital Partners LLC kisebbségi részesedést szerzett a cégben. A tizedik születésnapját ünneplő Sense/Net a most bevont tőkét fejlesztésre, illetve szervezetépítésre használja fel.

[HWSW] Tőkét vont be a Sense/Net, a hazai vállalati portál piac egyik meghatározó szereplője. Az amerikai tulajdonú kockázati tőke alap, a Primus Capital Partners LLC kisebbségi részesedést szerzett a cégben. A tizedik születésnapját ünneplő Sense/Net a most bevont tőkét fejlesztésre, illetve szervezetépítésre használja fel.

A Primus Capital Partners amerikai intézményi és magánbefektetők tulajdonában álló kockázati tőke befektető vállalat. A Primus tőkebefektetésein keresztül segíti az elsősorban magyarországi technológiai cégek növekedését és nemzetközi sikerét. Az alap jelenleg tulajdonos a Videocast Kft., Mirai Interactive Kft., Nebotrade Kft. és a Sense/Net Kft. vállalatokban.

Kiss Sándor, a Sense/Net ügyvezetője szerint az IT piac stabilizálódott és csak a valós igényeket kiszolgáló vállalatok maradnak versenyben. "A vállalati portál piacon elvárás, hogy naprakész, releváns és rugalmas megoldásokkal az ügyfelek igényei előtt járjunk. Ezt eddig saját erőből sikerült megtennünk. A kereslet alakulása viszont olyan lehetőségeket mutat, amikor a külső tőke igazán fellendítheti az üzletet."

"A megfontolt növekedés hívei vagyunk, ezért már a befektetés előtt is hosszútávú terveink határozták meg tevékenységünket" -– mondja Bíró Tamás a Sense/Net marketing-igazgatója. "Olyan befektetőt választottunk, aki támogatja növekedésünk eddigi stratégiáját. A teljes befektetést több fázisban vonjuk be és használjuk fel." A most bevont tőkét a Sense/Net a vállalati portálok piacán elért pozíciójának megerősítésére fogja fordítani. A tervekben szervezetépítés, azon belül pedig elsősorban a K+F és az ügyfélkapcsolatok területének erősítése, illetve a Sense/Net Portal Engine új generációjának fejlesztése szerepel. A társaság vezetésében a befektetés nem okoz változást.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról