Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 26. 12:44

Egyre népszerűbb a Bluetooth

Az In-Stat előrejelzése szerint 2005 lesz sorozatban a negyedik év, amikor a Bluetooth technológiát használó eszközök forgalma több mint duplájára nő. Az idei évben várhatóan 316 millió Bluetooth-kompatibilis mobiltelefon, nyomtató, headset, GPS-vevő és más termék talál majd gazdára, 2009-re a számuk pedig 866 millióra emelkedik.

[HWSW] Az In-Stat előrejelzése szerint 2005 lesz sorozatban a negyedik év, amikor a Bluetooth technológiát használó eszközök forgalma több mint duplájára nő. Az idei évben várhatóan 316 millió Bluetooth-kompatibilis mobiltelefon, nyomtató, headset, GPS-vevő és más termék talál majd gazdára, 2009-re a számuk pedig 866 millióra emelkedik.

A piackutató cég szerint a mobiltelefonok jelentik a Bluetooth elterjedésének motorját, ezek népszerűsége húzza magával a Bluetooth-szal felszerelt notebookok, headsetek, zenelejátszók és autók sikerét. Az In-Stat azt találta, hogy az átlagos vevők is egyre nagyobb figyelmet szentelnek a Bluetoothnak és érdeklődnek például a vezeték nélküli headsetek iránt.

Az In-Stat megállapítja, hogy bár a Bluetooth 2.0 szabványra épülő, a korábbinál nagyobb adatátviteli sebességet támogató és kevesebbet fogyasztó Enhanced Data Rate (EDR) eszközök már az idén megjelennek, a Bluetooth technológia továbbra is erőteljes nyomás alatt áll olyan potenciális versenytársak részéről, mint a Wi-Fi, a Wireless USB és a Wireless 1394.

a címlapról

dualsense

0

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.