Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Hardverhiba okozta a ma délelőtti T-Online problémákat

Ady Krisztián, 2005. szeptember 22. 13:52
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A T-Online tájékozatása szerint egy hardverhiba miatt egy órára leállt a T-Online Magyarország szerverközpontja, az Adatpark. A rendszer azóta helyreállt és ismét hibátlanul működik.

hirdetés
[HWSW] A T-Online tájékozatása szerint egy hardverhiba miatt egy órára leállt a T-Online Magyarország szerverközpontja, az Adatpark. A rendszer azóta helyreállt és ismét hibátlanul működik.

Ma délelőtt fél tízkor meghibásodott egy hálózati eszköz a T-Online Magyarország szerverközpontjában. Bár az internetszolgáltató hálózata minden elemében kettős -- azaz leállás esetén egy másik eszköz biztosítja az elérést --, most egy elosztóberendezés hibája az egész rendszert működésképtelenné tette. A leállás miatt az Adatparkban üzemelő szerverek az internetezők számára elérhetetlenné váltak. A T-Online Magyarország azon ügyfelei, akik a leálláskor már csatlakoztak az internetre, tovább szörfölhettek, mivel a leállás nem érintette őket.

A társaság ügyfeleinek az Adatparkban üzemeltetett eszközein kívül elérhetetlen volt a Freemail, a T-csoport valamennyi honlapja és a szerverközpontban működtetett szolgáltatása, az [origo] portál is. Noha maga az internetes hálózat működött, mivel azonban a T-Online Magyarország-ügyfelek csatlakozásáért szintén egy, az Adatparkban működő szerver a felelős, ezért a jelzett időpontban az internetszolgáltató ügyfelei nem tudtak a világhálóra csatlakozni.

"A leállásnak kizárólag műszaki okai voltak, semmiféle támadás nem állt a háttérben" -- nyilatkozta a történtekről Tüdős András, a vállalat informatikai igazgatója. "Az Adatpark eszközeiben sérülés nem történt, ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatásaink ismét teljes körben rendelkezésre állnak." -- tette hozzá.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.