Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 27. 08:37

Beindulhat a tényleges verseny az ADSL-piacon

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsának határozata értelmében mind az öt korábbi vezetékes monopol szolgáltatónak (Magyar Telekom, Invitel, Emitel, Monortel, Hungarotel) nyújtania kell országos nagykereskedelmi hozzáférési szolgáltatást, a kiskereskedelmi árak alapján szabályozott áron. Ezzel az ország teljes területén beindulhat a tényleges kiskereskedelmi verseny az ADSL-piacon és fokozatosan megszűnhetnek a jelenlegi indokolatlan regionális árkülönbségek.

[HWSW] A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsának határozata értelmében mind az öt korábbi vezetékes monopol szolgáltatónak (Magyar Telekom, Invitel, Emitel, Monortel, Hungarotel) nyújtania kell országos nagykereskedelmi hozzáférési szolgáltatást, a kiskereskedelmi árak alapján szabályozott áron. Ezzel az ország teljes területén beindulhat a tényleges kiskereskedelmi verseny az ADSL-piacon és fokozatosan megszűnhetnek a jelenlegi indokolatlan regionális árkülönbségek.

A Tanács a nagykereskedelmi szélessávú hozzáférési szolgáltatások és a bérelt vonalak nagykereskedelmi végződtetésének piacán is bevezeti és ezzel a magyarországi szabályozásban meghonosítja a kiskereskedelmi ár alapján történő nagykereskedelmi árszabályozást. A kötelezett szolgáltatóknak nagykereskedelmi áraikat a kiskereskedelmi tarifákból származtatva kell meghatározniuk úgy, hogy az a kiskereskedelmi kedvezmények és költségek levonásával megfelelő árrést biztosítson a szolgáltatóknak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról