Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 22. 10:13

Nyugdíjba vonul Jeeves, a komornyik

Hamarosan eltűnik az internetről Jeeves, a segítőkész komornyik, az Ask Jeeves keresőt márciusban felvásároló IAC/InterActiveCorp ugyanis úgy határozott hogy teljesen új nevet ad a szolgáltatásnak. A keresőmotor valószínűleg Ask vagy Ask.com néven üzemel majd tovább. Jeeves az angol regényíró, P.G. Wodehouse figurája, tőle kölcsönözte a keresőszolgáltató.

[HWSW] Hamarosan eltűnik az internetről Jeeves, a segítőkész komornyik, az Ask Jeeves keresőt márciusban felvásároló IAC/InterActiveCorp ugyanis úgy határozott hogy teljesen új nevet ad a szolgáltatásnak. A keresőmotor valószínűleg Ask vagy Ask.com néven üzemel majd tovább. Jeeves az angol regényíró, P.G. Wodehouse figurája, tőle kölcsönözte a keresőszolgáltató.

A mindentudó komornyik fizimiskája az évek során többször is megváltozott, legutóbb tavaly, amikor valósággal visszafiatalodott: alkata kicsit soványabb lett és a haja is sűrűbbé vált. Az Ask Jeeves keresőmotor az elmúlt években sokat fejlődött, a komornyik azonban maradt. A vállalat szóvivője elmondta, egy fogyasztói felmérés azt találta, a komornyikról a felhasználóknak továbbra is a keresőszolgáltatás régi változatai jutnak eszébe.

Az Ask Jeeves a Google, a Yahoo és az MSN mögött a negyedik legnagyobb kereső, amely egy 1,9 milliárd dolláros részvénycserés ügylet keretén belül került az IAC-hez. Az IAC korábban is tetszetős internetes portfolióval rendelkezett, a vállalat tulajdonában van az Expedia utazási portál, a Ticketmaster jegyértékesítő webhely, a Home Shopping Network, a Match.com társkereső és a CitySearch. Az IAC tulajdonában levő weboldalak havi 44 millió látogatót vonzanak.

a címlapról