:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 20. 15:00

Az első ThinkPad noteszgépek szélesvásznú kijelzővel

A Lenovo ma jelentette be a ThinkPad Z-szériát, az első szélesvásznú multimédiás ThinkPad notebook-családot. A klasszikus fekete ThinkPad kivitelen kívül az új Z-széria különleges kiadása elérhető csiszolt titánborítással is.

[HWSW] A Lenovo ma jelentette be a ThinkPad Z-szériát, az első szélesvásznú multimédiás ThinkPad notebook-családot. A klasszikus fekete ThinkPad kivitelen kívül az új Z-széria különleges kiadása elérhető csiszolt titánborítással is.

A Lenovo szerint a 2,8 cm vastagságú és csupán 1,9 kg súlyú, 14 colos ThinkPad Z60t kategóriáján belül a legvékonyabb és legkönnyebb szélesvásznú notebook. A kis súly azonban elképesztő strapabírással társul, a noteszgép váza ugyanis magnéziumötvözetből készült, a kijelzőt pedig titánötvözetből kialakított keret óvja a sérülésektől. Ennél némileg nagyobb és nehezebb a 15,4 hüvelykes kijelzővel szerelt Z60m modell.

Mindkét számítógép Intel Pentium M vagy Celeron M processzorra és Intel chipkészletre épül, a Z60m ATI vagy NVIDIA grafikus vezérlővel egyaránt rendelhető. A memória legfeljebb 2 gigabájtig bővíthető, a merevlemez kapacitása pedig akár 100 gigabájt is lehet. A beépített Wi-Fi vezérlő magától értetődő, mint ahogy a multimédiás felhasználási területből adódóan az S-video kimenet, a FireWire-csatlakozó és a kártyaolvasó megléte is. Érdekesség, hogy az új ThinkPadek rendelhetők a Verizon amerikai mobilszolgáltató nagysebességű EV-DO hálózatához kapcsolódni képes antennával is.

A ThinkPad Z60t szeptember végétől lesz kapható, a Z60m-re pedig október közepéig kell majd várni. Előbbi ára az Egyesült Államokban 1099 dollárnál indul, utóbbi esetében az alapkivitelért 799 dollárt kell fizetni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.