Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 20. 15:12

Már itthon is százezren ellenőrizték Windowsuk eredetiségét

Július vége óta több mint 100 ezer magyar felhasználó érvényesítette Windows operációs rendszerét az Eredeti Windows - Valódi Előny (Windows Genuine Advantage) program keretében.

[HWSW] Július vége óta több mint 100 ezer magyar felhasználó érvényesítette Windows operációs rendszerét az "Eredeti Windows - Valódi Előny" (Windows Genuine Advantage) program keretében.

A Microsoft és Windows Update webhelyről elérhető frissítések letöltéséhez valamennyi ügyfél operációs rendszerének át kell esnie az automatikus ellenőrzésein. A Microsoft kimutatásai szerint az eredetiségvizsgálaton fennakadt felhasználók többnyire az érvénytelen mennyiségi licenckulcs miatt nem jutottak át az ellenőrzésen, arányuk a közép-kelet európai országokban közel azonos.

A program célja, hogy visszaszorítsa az illegális szoftverhasználatot, és megkülönböztetett előnyöket biztosítson az eredeti Windowst használó magánszemélyek és vállalatok számára. A program teljes verziója -- amely 2005. július 26-án indult el -- folyamatosan bővülő szolgáltatásokat és számos, ingyenesen letölthető programot kínál a legális Windows-szal rendelkezők számára. A Microsoft most egy oktatási CD-vel, illetve egy kártyajátékkal bővítette az ingyenesen hozzáférhető programok sorát.

A Microsoft eddigi tapasztalatai alapján a programon keresztül ingyenes elérhető programok közül a legnépszerűbbnek a látványos effektusokkal gazdagított képnézegető program, a Photo Story 3, illetve a munkaállomások számára teljes körű védelmet és szakmai támogatást nyújtó VirusBuster Professional bizonyultak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról