Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Rendszer-menedzsmenttel foglalkozó cégeket vett a HP

Bodnár Ádám, 2005. szeptember 20. 14:10
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Hewlett-Packard hétfőn bejelentette, hogy 425 millió dollár készpénzért felvásárolja a Peregrine Systems vállalatot, amely a vállalati informatikai eszközök nyilvántartására és menedzselésére szolgáló alkalmazásokat fejleszt. A HP szándéka szerint a Peregrine termékvonala beépül az OpenView termékcsaládba. Az ügyletet a Peregrine részvényesei egyelőre nem hagyták jóvá, beleegyezésük esetén az akvizíció 2006 elején zárulhat le.

hirdetés
[HWSW] A Hewlett-Packard hétfőn bejelentette, hogy 425 millió dollár készpénzért felvásárolja a Peregrine Systems vállalatot, amely a vállalati informatikai eszközök nyilvántartására és menedzselésére szolgáló alkalmazásokat fejleszt. A HP szándéka szerint a Peregrine termékvonala beépül az OpenView termékcsaládba. Az ügyletet a Peregrine részvényesei egyelőre nem hagyták jóvá, beleegyezésük esetén az akvizíció 2006 elején zárulhat le.

A San Diegó-i Peregrine Systemst 1981-ben alapították. A cég az évezred elején könyvelési botrányba keveredett és 2002-ben csődvédelmet is kért, amelyből aztán jelentős átszervezés után 2003-ban lábalt ki. A HP a felvásárlás kapcsán közölte, hogy szigorúan megvizsgálta a vállalat könyvelését és már nem talált szabálytalanságot, amely az ügylet útjába állhatott volna. A Peregrine-nek világszerte mintegy 3500 ügyfele van.

A HP emellett felvásárolja a magánkézben levő AppIQ vállalatot is. Az ügylet értékét a felek nem hozták nyilvánosságra de a pletykák szerint 200 millió dolláros akvizícióról van szó. Az AppIQ adattároló rendszereket menedzselő szoftvereket fejleszt és mintegy 250 ügyféllel rendelkezik. Március óta a HP is viszonteladója volt az AppIQ StorageAuthority szoftvernek. Az akvizíció révén az AppIQ mintegy 135 alkalmazottja a HP-hez kerül, mint ahogy a Peregrine 700 dolgozója is a kék-fehér emblémás vállalat égisze alatt dolgozik tovább.

A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!