Szerző: Ady Krisztián

2005. szeptember 20. 13:02

Tovább gyorsulnak a Canon PIXMA sorozatú multifunkciós nyomtatói

A Canon két új otthoni, fotólabor minőségű nyomtatásra alkalmas multifunkciós készüléket indított útjára, a PIXMA MP150-et és az MP170-et. A népszerű PIXMA MP110 és PIXMA MP130 utódjaiként bemutatott készülékek gyorsabb működést nyújtanak, illetve pedig lapolvasást és színes másolást is kínálnak egyetlen készülékben.

[HWSW] A Canon két új otthoni, fotólabor minőségű nyomtatásra alkalmas multifunkciós készüléket indított útjára, a PIXMA MP150-et és az MP170-et. A népszerű PIXMA MP110 és PIXMA MP130 utódjaiként bemutatott készülékek gyorsabb működést nyújtanak, illetve pedig lapolvasást és színes másolást is kínálnak egyetlen készülékben.

A FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) nyomtatófejek 2 pikoliteres cseppmérete és a nyomtatók 4800 x 1200 dpi felbontása mindkét modell esetében kiváló fotóminőséget eredményez. A nyomtatás elindítható a közvetlenül csatlakoztatott PictBridge kompatibilis digitális fényképezőgépekről és videokamerákról is. Beépített kártyaolvasójával az MP170 minden elterjedt memóriakártya típusról lehetővé teszi a közvetlen nyomtatást.

A mikrofúvókák számának és a nyomtatófej hosszának növelésével a multifunkciós eszközök másodpercenként több millió 2 pikoliteres tintacseppel dolgoznak, így egy 10×15 centiméteres fotót 55 másodpercen belül állítanak elő -- ez 36 százalékkal gyorsabb működést jelent az előző modelleknél. Mindkét modell képes szegélynélküli fotók készítésére A/4-es méretig. A gyakorlatilag szemcsementes nyomatok minősége összevethető a hagyományos ezüst-nitrát előhívás eredményével.

Memóriakártyáról történő nyomtatáskor az indexoldalak -- automatikusan, a memóriakártya tartalmából generált képes, kitölthető megrendelőlapok -- leegyszerűsítik a felvételek és a média kiválasztását. A képek számítógép igénybevétele nélkül is optimalizálhatók: az arc-derítő eljárás a háttérfényt kompenzálja, míg a vörösszem-korrekció automatikusan felismeri és kijavítja a villanófény tükröződése okozta vörös szemeket.


Canon PIXMA MP170

A mikrofúvókák számának növekedése tovább érezteti hatását a gyors, 22 lap/perces monokróm és 17 lap/perces színes másolásban. Mindkét multifunkciós eszköz képes a lapmérethez illeszkedő másolásra, az MP170 pedig AE (automatikus expozíciós) másolást is lehetővé tesz: a dokumentum előolvasása során meghatározza az optimális beállításokat az eredeti oldal szöveges-, fotó- és háttérmintás zónáihoz. A szegélynélküli másolás A/4, 13×18, 10×15 centiméteres és hitelkártya méretekben lehetséges.

Mindkét multifunkciós készüléket értékes szoftverkészlettel szállítják, a csomagban megtalálható az MP Navigator 2.0, Easy-PhotoPrint, Easy-WebPrint, ScanSoft OmniPage SE, Arcsoft Photo Studio szoftverek. Az MP150 és MP170 a Win 98/Me/2000/XP és Macintosh OSX v10.2.1 vagy ezeknél újabb operációs rendszerekkel kompatíbilis.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról