:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 19. 14:50

Januártól csak teljes PC-k kaphatók Sulinet kedvezménnyel?

Januártól látványosan szűkül a története során több változáson keresztülment Sulinet programban szereplő eszközök köre: 2006-ban már csak komplett PC-t lehet adókedvezménnyel megvásárolni -- írta az Index. A vásárláshoz továbbra is évi 60 ezer forintos adókedvezmény vehető igénybe, legfeljebb a termék(ek) árának 50 százalékáig.

[HWSW] Januártól látványosan szűkül a története során több változáson keresztülment Sulinet programban szereplő eszközök köre: 2006-ban már csak komplett PC-t lehet adókedvezménnyel megvásárolni -- írta az Index. A vásárláshoz továbbra is évi 60 ezer forintos adókedvezmény vehető igénybe, legfeljebb a termék(ek) árának 50 százalékáig.

A 2003. július 1-én indult Sulinet Expressz program keretén belül eleinte csak a tanárok és a diákok juthattak adókedvezményes kontrukcióban személyi számítógéphez és alkatrészekhez, később a kedvezményezettek körét kiterjesztették, így ma már valamennyi, a személyi jövedelemadóról szóló törvény hatálya alá eső magánszemély igénybeveheti a Sulinet Expressz nyújtotta évente maximum 60 ezer forintos adókedvezményt, feltéve, hogy éves bruttó jövedelme nem haladja meg a 4 millió forintot.

A Sulinet program kimondott célja, a lakosság PC-ellátottságának növelése volt, azonban hogy elérte-e, azt senki sem tudja pontosan megmondani. A TÁRKI szerint a Sulinet 2003-as beindításakor a magyar háztartásoknak mintegy 30-31 százaléka rendelkezett legalább egy személyi számítógéppel, 2004 végére ez 34,5 százalékra emelkedett -- derül ki a Nemzeti Szélessávú Stratégia elkészítésével foglalkozó projekt keretében készített felmérésből. A Sulinet keretén belül eddig több mint 130 ezer PC-t adtak el.

A Sulinet Expressz honlapján olvasható adatok szerint 2003-ban a résztvevők 22,7 milliárd forint értékben vásároltak számítógépeket és számítástechnikai eszközöket és összesen 15 milliárd forint adókedvezményben részesültek. Tavaly a Sulinet program forgalma 22,4 milliárd forint volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról