:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 19. 12:56

Már e-mail érkezésére is figyelmeztet a Logitech új egere

A Logitech bemutatta legújabb lézeres egerét, az MX610 modellt, amelynek érdekessége, hogy nem csak az akkumulátor töltöttségéről tájékoztatja a felhasználóját, hanem arról is, ha e-mailje vagy üzenete érkezett. A rágcsáló érdekessége még, hogy a számítógéppel együtt kapcsolja magát ki és be, a vállalat állítása szerint ezzel rendkívül megnövelve az akkumulátoros üzemidőt. A Logitech átlagos használat mellett nem átall három hónapos időtartamot megadni, vagyis ennyi idő telik el két feltöltés között.

A Logitech bemutatta legújabb lézeres egerét, az MX610 modellt, amelynek érdekessége, hogy nem csak az akkumulátor töltöttségéről tájékoztatja a felhasználóját, hanem arról is, ha e-mailje vagy üzenete érkezett. A rágcsáló érdekessége még, hogy a számítógéppel együtt kapcsolja magát ki és be, a vállalat állítása szerint ezzel rendkívül megnövelve az akkumulátoros üzemidőt. A Logitech "átlagos használat" mellett nem átall három hónapos időtartamot megadni, vagyis ennyi idő telik el két feltöltés között.

Az MX610 testén a gombok sokasága mellet két újabb LED-et helyeztek el, amelyek közül a kék az e-mailek, a zöld pedig az üzenetek érkezésére figyelmeztet. Sajnos az egér szoftvere csak pár kliensprogrammal működik együtt, a szolgáltatásokat azok tudják használni akik Outlookot, Windows Messengert, MSN Messengert vagy Yahoo! Messengert használnak. A LED-ek gombként is működnek, az e-mail vagy az üzenetküldő klienst nyitják meg. A mellékelt szoftver segítségével még szűrni is lehet a figyelmeztetéseket, vagyis beállíthatjuk hogy csak bizonyos személyektől származó üzenet vagy e-mail érkezésekor villogjon az egér.

A Logitech MX610 természetesen vezeték nélkül kapcsolódik a PC-hez. A gyártó állítása szerint az egér automatikusan érzékeli a vezeték nélküli eszközök interferenciáját és képes más csatornára hangolni magát ha az szükséges. Az MX610 összesen 10 gombbal rendelkezik -- hol vannak már az első két- és háromgombos egerek --, a számítógépezés közben zenét hallgatók kedvéért a mérnökök külön gombokat helyeztek el a hangerő növelésére, csökkentésére és a hangok némítására.

A Logitech MX610 októbertől lesz kapható a boltokban, az Egyesült Államokban 60 dollár, vagyis 12 ezer forint körüli áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.