:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 16. 10:14

Novell ZENworks: rendszerfelügyelet és menedzsment

Szittya Tamás
Szittya Tamás
[HWSW] A Novell Magyarország tegnap sajtótájékoztatón mutatta be a ZENworks rendszerfelügyeleti és -menedzsment megoldás legújabb, 7-es verzióját. A ZENworks egy integrált többplatformos eszközkészletet nyújt, amely asztali, hordozható, szerver és kéziszámítógépek teljes életciklusán keresztül automatikussá teszi a felügyeletet.

Magyar referencia

"A rendszerfelügyelet jelenti az egyik legnagyobb kihívást napjaink heterogén és összetett informatikai környezetében. A döntéshozók nehéz helyzetben vannak, hiszen a növekvő szolgáltatás-igényeket a csökkenő IT-költségvetés keretein belül kell megoldaniuk, úgy hogy ez nem mehet a szolgáltatások minőségének rovására" -- mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója. "Komoly várakozással tekintünk a ZENworks új, 7-es verziójának magyarországi bevezetése elé" -- tette hozzá Szittya.

"A T-Mobile Magyarország Rt. az első verzió megjelenése óta használja a Novell ZENworks rendszerét. Informatikai infrastruktúránk rendkívül összetett, ezért jelentős kihívások elé állítja IT csapatunkat" -- mondta Jókai Tibor a T-Mobile Magyarország Rt. Informatikai főosztályvezetője. *A ZENworks bevezetése óta rendszerünk felügyelete jelentősen leegyszerűsödött, nem csak időt, de költségvetésünk egy részét is megtakarítottuk." A mobilszolgáltatónál a ZENworks segítségével mindössze hétfős támogató csapat felügyeli és menedzseli az alkalmazottak több mint 2500 PC-ből álló gépparkját -- mondta el Jókai.

Készletgazdálkodás

A ZENworks 7 talán legfontosabb újdonsága a készletgazdálkodás (asset management), amely rendszerfeltáró és készletező, licenckezelési, valamint szoftverhasználati és trendelemző képességekkel rendelkező integrált eszközkészletet kínál. Használatával a szervezetek a szoftverkiadások szabályozása érdekében a vállalat egészében nyomon követhetik a rendszerinformációkat és az eszközöket, valamint biztosíthatják a szoftverlicencek törvényi szabályozásoknak való megfelelését.

A Novell az IDC által elkészített elemzésre hivatkozva azt állítja, a ZENworks bevezetésének költsége egy 500-1000 fős vállalatnál már akár 100 nap alatt megtérülhet, a 3 évre számított átlagos megtérülési ráta pedig meghaladhatja az 1000 százalékot is. A felmérésben szereplő vállalatok az állásidőt átlagosan 73 százalékkal csökkentették. A ZENworks leegyszerűsíti a felügyeleti feladatokat, így a műszaki munkatársaknak kevesebb időt kell rutinszerű erőforráskezeléssel tölteniük. Ma már ugyanaz a feladat, ami korábban 8-10 órát vett igénybe, az kevesebb, mint egy óráig tart a ZENworks használatával, ami több mint 80 százalékos megtakarítást jelent csak a telepítés idejéből.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.