Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 19. 13:26

Olcsó Samsung mobiltelefonok Indiának

A Samsung egy indiai mobiltelefongyár építését tervezi, reagálva a világ leggyorsabban fejlődő piacán felmerülő igényekre. Az 1,08 milliárd lakosú országban augusztus végén még csak 63 millió előfizetőt tartottak nyilván, számuk azonban havonta (!) mintegy 2,5 millióval növekedik, köszönhetően a gyenge vezetékes ellátottságnak és a rekordalacsony mobil percdíjaknak.

[HWSW] A Samsung egy indiai mobiltelefongyár építését tervezi, reagálva a világ leggyorsabban fejlődő piacán felmerülő igényekre. Az 1,08 milliárd lakosú országban augusztus végén még csak 63 millió előfizetőt tartottak nyilván, számuk azonban havonta (!) mintegy 2,5 millióval növekedik, köszönhetően a gyenge vezetékes ellátottságnak és a rekordalacsony mobil percdíjaknak.

A Samsung állítása szerint azonban egyelőre nem született végleges döntés az indiai üzem létrehozásáról, de a dél-koreai Yonhap hírügynökség úgy tudja, a vállalat vagy az Új-Delhi közelében levő Noida, vagy pedig Mumbai városában építi fel a gyárat. A beruházás mérete egyelőre nem ismert.

A dél-koreai elektronikai óriás korábban kizárólag a mobilpiac felső szegmensére koncentrált, a mobiltelefon-divízióért felelős elnök, Lí Ki-té a szeptember eleji 4G Forum alkalmával azonban elhintette annak lehetőségét, hogy a Samsung figyelmet fordít majd a piac alsó felére is. Mint elmondta, az olcsó telefonok jelentik a világpiac 60 százalékát, és ezt nem hagyhatják figyelmen kívül. A cég idén összesen 100 millió mobiltelefon eladását tervezi, 16 százalékkal többet mint 2004-ben. Iparági becslések szerint a mobilpiac az idén 750-770 millió készülékre rúg majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról