Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Hatezer európai dolgozójától válik meg a Hewlett-Packard

Bodnár Ádám, 2005. szeptember 12. 11:59
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
Mark Hurd
Mark Hurd
[HWSW] Összesen mintegy 6 ezer európai alkalmazottjától kíván megválni a Hewlett-Packard, az elbocsátások elsősorban a brit, német és francia leányvállalatokat érintik. Szakszervezeti információk szerint a francia részlegnél mintegy 1300 munkahely szűnik meg.

A HP még július közepén jelentette be, hogy az elkövetkező másfél év során 14500 dolgozójától válik meg annak érdekében, hogy csökkentse költségeit. A vállalat jelenleg mintegy 150 ezer alkalmazottat foglalkoztat, vagyis az elbocsátások tíz dolgozóból egyet legalább érintenek. A korábbi várakozásokkal ellentétben azonban a leépítések nem az üzletileg kritikus szolgáltatási divíziót, vagy az értékesítési munkatársakat (sales force) érintik elsősorban, hanem az olyan támogató tevékenységeket, mint az informatika, a humán erőforrás vagy a pénzügy.

Mark Hurd, a vállalat tavasszal kinevezett elnök-vezérigazgatójának jelszava a hatékonyság növelése, a nyereséghányad feltornázása. A HP tervei szerint a leépítések és az ezzel kapcsolatos átszervezések összesen 1,1 milliárd dolláros költséget jelentenek, ezt az összeget a vállalat az elkövetkező hat negyedév alatt fogja elkönyvelni. A változásoktól jövőre már 1,1 milliárd dolláros, két év múlva pedig évi 1,9 milliárd dolláros megtakarítást remél a cég. Elemzők szerint a leépítések éves szinten akár 20-40 centtel is növelhetik a HP részvényarányos eredményét, ami a legutóbbi évben 1,15 dollár volt.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!