Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 12. 11:59:07

Hatezer európai dolgozójától válik meg a Hewlett-Packard

Mark Hurd
Mark Hurd
[HWSW] Összesen mintegy 6 ezer európai alkalmazottjától kíván megválni a Hewlett-Packard, az elbocsátások elsősorban a brit, német és francia leányvállalatokat érintik. Szakszervezeti információk szerint a francia részlegnél mintegy 1300 munkahely szűnik meg.

A HP még július közepén jelentette be, hogy az elkövetkező másfél év során 14500 dolgozójától válik meg annak érdekében, hogy csökkentse költségeit. A vállalat jelenleg mintegy 150 ezer alkalmazottat foglalkoztat, vagyis az elbocsátások tíz dolgozóból egyet legalább érintenek. A korábbi várakozásokkal ellentétben azonban a leépítések nem az üzletileg kritikus szolgáltatási divíziót, vagy az értékesítési munkatársakat (sales force) érintik elsősorban, hanem az olyan támogató tevékenységeket, mint az informatika, a humán erőforrás vagy a pénzügy.

Mark Hurd, a vállalat tavasszal kinevezett elnök-vezérigazgatójának jelszava a hatékonyság növelése, a nyereséghányad feltornázása. A HP tervei szerint a leépítések és az ezzel kapcsolatos átszervezések összesen 1,1 milliárd dolláros költséget jelentenek, ezt az összeget a vállalat az elkövetkező hat negyedév alatt fogja elkönyvelni. A változásoktól jövőre már 1,1 milliárd dolláros, két év múlva pedig évi 1,9 milliárd dolláros megtakarítást remél a cég. Elemzők szerint a leépítések éves szinten akár 20-40 centtel is növelhetik a HP részvényarányos eredményét, ami a legutóbbi évben 1,15 dollár volt.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 23. 13:11

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.