:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 9. 09:59

Jól fogynak az Intel mobil processzorai

A noteszgépekbe szánt processzorok iránti erős keresletnek köszönhetően az Intel a korábban várt intervallum felső tartományára szűkítette negyedéves bevételi előrejelzését. A vállalat negyedévközi elemzői konferenciáján elhangzott, hogy az október 1-én véget érő időszakban a forgalom 9,8 és 10 milliárd dollár közé esik majd. Andy Bryant pénzügyi igazgató szerint nem várhatók nagy meglepetések a számadatokban. Az Intel negyedéves bruttó nyereséghányada 60 százalék körül várható, ami megfelel a korábbi előrejelzéseknek.

[HWSW] A noteszgépekbe szánt processzorok iránti erős keresletnek köszönhetően az Intel a korábban várt intervallum felső tartományára szűkítette negyedéves bevételi előrejelzését. A vállalat negyedévközi elemzői konferenciáján elhangzott, hogy az október 1-én véget érő időszakban a forgalom 9,8 és 10 milliárd dollár közé esik majd. Andy Bryant pénzügyi igazgató szerint nem várhatók nagy meglepetések a számadatokban. Az Intel negyedéves bruttó nyereséghányada 60 százalék körül várható, ami megfelel a korábbi előrejelzéseknek.

A noteszgépekbe szánt processzorok az utóbbi hónapokban az Intel fejőstehenévé váltak. Az első negyedévben az Intel által leszállított chipek 30 százalékát tették tették ki a mobil processzorok, de a vállalat reményei szerint jövőre az arányuk 33 százalékra emelkedeik. A notebookokba tervezett chipek ára lényegesen magasabb mint az asztali gépekbe szánt processzoroké, míg a gyártási költségek közel azonosak, vagyis nagyobb nyereség érhető el rajtuk.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 17:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.