Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 7. 14:51

Nem jogsértő a T-Com reklámfilmje; ingyenes TELE2 hívások a hétvégén

A Magyar Reklámszövetség Reklámetikai Bizottsága és az

[HWSW] A Magyar Reklámszövetség Reklámetikai Bizottsága és az Önszabályozó Reklámtestület közös állásfoglalásukban elutasították a T-Com Favorit Plusz díjcsomag reklámját kifogásoló beadványokat. A szóban forgó reklámfilmben egy TELE2 feliratú mappát tartó ügynök egy ügyféllel folytat rövid párbeszédet a T-Com és a TELE2 díjairól.

A beadványt kivizsgálva a Magyar Reklámszövetség Reklámetikai Bizottsága az Önszabályozó Reklámtestülettel közösen megállapította, hogy a reklám a panaszos által kifogásolt tekintetben nem ütközik a Magyar Reklámetikai Kódex rendelkezéseibe, etikailag nem kifogásolható. Az összehasonlító reklám a hazai és az európai jogi szabályozás szerint is elfogadott.

A Magyar Reklámetikai Kódex annyi többletkövetelményt támaszt az összehasonlító reklámokkal szemben, hogy az abban közölt adatok legyenek elfogulatlan és szakszerű vizsgálattal egyértelműen bizonyíthatók. "Ennek a követelménynek eleget tesz a tárgyalt reklám, hiszen a versenytárs kifejezett megjelenítése fogalmilag megkövetelt, megengedett tartalmi elem, az elhangzó információk valósak" -- olvasható a Reklámszövetség hivatalos állásfoglalásában.

Ezen a hétvégén, szeptember 10-11-én a TELE2–vel ingyen lesz hívható minden magyarországi vezetékes telefonvonal. A hívás díja minden helyi és belföldi vezetékes hívás esetében 48 órán át 0 forint lesz, és kapcsolási díjat sem számítanak fel. "Szeretnénk bemutatni a magyarországi vezetékes telefont használóknak, hogy milyen az, amikor a helyi és belföldi 0 Ft-os percdíj tényleg ingyen van" -- mondta Laczkó Tóth Gergely, ügyvezető igazgató. "Az ingyenes hétvégi ajánlatunk igénybevételéhez az ügyfeleknek nem kell hűségnyilatkozatot aláírniuk, és külön díjat sem kell fizetniük."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról