Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 6. 09:04

Az USB-eszközöket is ellenőrzi a McAfee biztonsági megoldása

A McAfee bemutatta a McAfee Entercept behatolás-megelőző megoldásának új szolgáltatását, az USB eszközök ellenőrzésének képességét. A vállalat szerint az Entercept új képessége segíthet a vállalatoknak meggátolni az adatlopásoka, illetve a rosszindulatú programok terjesztését.

[HWSW] A McAfee bemutatta a McAfee Entercept behatolás-megelőző megoldásának új szolgáltatását, az USB eszközök ellenőrzésének képességét. A vállalat szerint az Entercept új képessége segíthet a vállalatoknak meggátolni az adatlopásoka, illetve a rosszindulatú programok terjesztését.

Mióta a Black Hat Security konferencián a közelmúltban nyilvánosan demonstrálták az USB-alapú támadások két kritikus módját, a vállalatok igánye egyre növekszik az USB-eszközök ellenőrzésére szolgáló megoldásokra. Az USB portok többféle fenyegetés belépési pontjai lehetnek: az alkalmazottak figyelmetlenségből is férget vagy vírust tölthetnek a rendszerbe, vagy adatokat tulajdoníthatnak el.

Leginkább a pénzügyi, gyógyszerészeti és egészségügyi iparágban működő vállalatok vannak a biztonsági alkalmazások használatára rákényszerülve, hiszen nekik szigorú szabályozásnak kell megfelelniük. A vállalatok nagyban csökkenthetik az intellektuális tulajdon és egyéb kritikus céges adatok elvesztésének kockázatát az USB-blokkoló alkalmazások használatávall.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról