Szerző: Ady Krisztián

2005. szeptember 6. 13:49

Multimédiás mindenes a Samsung új Miniket termékvonala

A Samsung Electronics alaposan átdolgozta tavasszal bemutatott Digimax i5 digitális fényképezőgépét és egy igazi multimédiás mindenest faragott belőle. A Miniket néven bemutatkozó új készülékek hat különböző terméket egyesítenek egyetlen eszközbe. A beépített memóriával rendelkező apróságok digitális fényképezőgépként, digitális kamkorderként, MP3-lejátszóként, pendrive-ként és PC-s webkameraként és diktafonként is megállják a helyüket.

[HWSW] A Samsung Electronics alaposan átdolgozta tavasszal bemutatott Digimax i5 digitális fényképezőgépét és egy igazi multimédiás mindenest faragott belőle. A Miniket néven bemutatkozó új készülékek hat különböző terméket egyesítenek egyetlen eszközbe. A beépített memóriával rendelkező apróságok digitális fényképezőgépként, digitális kamkorderként, MP3-lejátszóként, pendrive-ként és PC-s webkameraként és diktafonként is megállják a helyüket.

Az egymástól csupán a beépített memória méretében eltérő lejátszókat Sony Memory Stick, illetve Memory Stick Pro memóriakártyákkal lehet tovább bővíteni -- úgy látszik a két cég együttműködése nem állt meg a közös LCD-gyártó vállalat létrehozásánál. A Miniket készülékek a mozgóképeket MPEG4 formátumban rögzítik teljes PAL/NTSC felbontással, az állóképek pedig 2592 x 1944 pixelesek, azaz 5 megapixelesek lehetnek. Az elkészített képek és a készülék egyéb funkciói a 2,5 hüvelykes LCD-kijelzőn keresztül tekinthetők meg. A készülék kezelését a készülék oldalára helyezett üzemmódválasztó tárcsa és a hátlapon található joystick teszi könnyebbé.

A készülék 3x-os optikai zoomja a videofelvételek rögzítése közben is használható, ez a funkció eddig egyetlen videózni is képes digitális fényképezőgépben sem volt elérhető. A kép minőségét digitális képstabilizátor is növeli. A Miniketek, a legkisebb VP-MS10 akkumulátora nem csak a külső adapteren, hanem a PC-hez kapcsolt USB-kábelen keresztül is tölthető.

A 64 megabájtos belső memóriával rendelkező Miniket VP-MS10 még ebben a hónapban a boltok polcaira kerül 320 eurós (~78000 forintos) áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról