Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Csak korlátozott számban lesznek elérhetők az ATI R520 chipes videokártyák

Bodnár Ádám, 2005. szeptember 02. 15:35
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A The Inquirer értesülései szerint az ATI Technologies október első hetében jelenti be új generációs R520 grafikus chipjét, azonban gyártási problémák miatt a kártyák csak valamivel később kerülnek az üzletekbe és egy ideig csak korlátozott számban lesznek elérhetők.

hirdetés
[HWSW] A The Inquirer értesülései szerint az ATI Technologies október első hetében jelenti be új generációs R520 grafikus chipjét, azonban gyártási problémák miatt a kártyák csak valamivel később kerülnek az üzletekbe és egy ideig csak korlátozott számban lesznek elérhetők.

Az Inquirer úgy tudja, az R520-változatok a korábban tervezett 700 MHz-es órajel helyett mindössze 500-600 MHz-n üzemelnek majd. Az ATI R520 összesen 24 futószalagot tartalmaz, azonban a gyártási problémák miatt könnyen lehet, hogy a boltokba kerülő darabok csak 16 aktivált futószalagot tartalmaznak, de a vállalat szerint teljesítményben így is felveszik majd a versenyt az NVIDIA GeForce 7800 GTX-szel.

A brit lap arról is beszámol, hogy az ATI-nak nem csak az R520, hanem az RV530 kódnevű chip gyártásával is problémái adódtak. Az RV530 egy középkategóriás grafikus processzor, amely a pletykák szerint 12 futószalaggal rendelkezik. Az RV530 más paramétereiről egyelőre nem tudni. Igen valószínű, hogy az RV530 röviddel az R520 után jelenik meg.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!