Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 2. 15:35

Csak korlátozott számban lesznek elérhetők az ATI R520 chipes videokártyák

A The Inquirer értesülései szerint az ATI Technologies október első hetében jelenti be új generációs R520 grafikus chipjét, azonban gyártási problémák miatt a kártyák csak valamivel később kerülnek az üzletekbe és egy ideig csak korlátozott számban lesznek elérhetők.

[HWSW] A The Inquirer értesülései szerint az ATI Technologies október első hetében jelenti be új generációs R520 grafikus chipjét, azonban gyártási problémák miatt a kártyák csak valamivel később kerülnek az üzletekbe és egy ideig csak korlátozott számban lesznek elérhetők.

Az Inquirer úgy tudja, az R520-változatok a korábban tervezett 700 MHz-es órajel helyett mindössze 500-600 MHz-n üzemelnek majd. Az ATI R520 összesen 24 futószalagot tartalmaz, azonban a gyártási problémák miatt könnyen lehet, hogy a boltokba kerülő darabok csak 16 aktivált futószalagot tartalmaznak, de a vállalat szerint teljesítményben így is felveszik majd a versenyt az NVIDIA GeForce 7800 GTX-szel.

A brit lap arról is beszámol, hogy az ATI-nak nem csak az R520, hanem az RV530 kódnevű chip gyártásával is problémái adódtak. Az RV530 egy középkategóriás grafikus processzor, amely a pletykák szerint 12 futószalaggal rendelkezik. Az RV530 más paramétereiről egyelőre nem tudni. Igen valószínű, hogy az RV530 röviddel az R520 után jelenik meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról