Szerző: Bodnár Ádám

2005. szeptember 2. 09:29

A Sun lezárta a StorageTek felvásárlását

Scott McNealy
Scott McNealy
[HWSW] A Sun Microsystems lezárta a StorageTek felvásárlását, miután az utóbbi cég részvényesei jóváhagyták a 4,1 milliárd dolláros ügyletet. A Sun és a StorageTek összesített éves bevétele megközelíti a 13 milliárd dollárt. A StorageTek a felvásárlás után teljesen a Sun szervezetébe integrálódva folytatja tovább a működését.

Scott McNealy, a Sun elnök-vezérigazgatója az ügylet bejelentése kapcsán elmondta, a vállalat részéről logikus lépés volt az adattárolási piac felé elmozdulás. A szigorúbb törvényi szabályozások miatt a vállalatok és hivatalok egyre több adatot termelnek és tárolnak, illetve az egészségügyben is várható az adatok elektronikus rögzítésének és tárolásának rohamos terjedése, amely megnöveli a tárolási eszközök és menedzsment-megoldások iránti igényt.

Korábban számos elemző aggodalmát fejezte ki a StorageTek felvásárlásával kapcsolatban, szerintük ugyanis a Sun korábbi, adattárolási területen végzett akvizíciói rendre sikertelenek voltak. Scott McNealy, a Sun elnök-vezérigazgatója azonban megvédte a cége döntését, elmondása szerint új ügyfelekhez, kiforrott termékekhez és jelentős értékesítési csapathoz jut a StorageTek megszerzése által.

A StorageTek termékek a Sun Data Management Group divíziója alá tartoznak majd, ezt a részleget Mark Canepa vezeti. A Sun adattárolási termékekkel foglalkozó üzletágának három divíziója van, ebből kettőt korábbi StorageTek-vezetők irányítanak majd. Érdekesség, hogy a StorageTek elnök-vezérigazgatója nem csatlakozik a Sunhoz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról