:

Szerző: Ady Krisztián

2005. augusztus 31. 10:28

Két új kompakt digitális fényképezőgép az Olympustól

Két új kompakt digitális fényképezőgépet mutatott be az Olympus az elmúlt héten, melyek lényegében csak a maximálisan elérhető felbontásban különböznek egymástól. A 3x-os optikai zoomra képes objektívvel szerelt SP-310 és SP-350 modellek akár 7,1, illetve 8 megapixeles fotók készítésére is alkalmasak.

[HWSW] Két új kompakt digitális fényképezőgépet mutatott be az Olympus az elmúlt héten, melyek lényegében csak a maximálisan elérhető felbontásban különböznek egymástól. A 3x-os optikai zoomra képes objektívvel szerelt SP-310 és SP-350 modellek akár 7,1, illetve 8 megapixeles fotók készítésére is alkalmasak.

Az Olypmus új kompakt kamerái 2,5 hüvelykes kijelzővel rendelkeznek, s az előre definiált beállítások, üzemmódok mellett manuális rekesz és zársebesség megadására is lehetőségünk nyílik. A 8-24 mm-es fókusztávolságú (35 mm-en ez 38-114 mm-nek felel meg) zoomobjektív f2,8-4,9 rekeszre képes, a zársebesség pedig 8 és 1/2000 másodperc között állítható be.

Az érzékelő érzékenysége ISO 50 és 400 értékek között állítható, a "szuper makró" üzemmód pedig akár 2 cm-es tárgytávolságot is lehetővé tesz, a kamera ilyen közeli tárgyakra is képes fókuszálni. A kompakt kamerák a kategóriához képest meglepő módon a JPEG formátum mellett tömörítetlen, nyers RAW adatokat is képesek menteni, illetve akár VGA felbontású, 30 kép/másodperces, hanggal együtt rögzített videók készítésére is alkalmasak.

A CIPA szabvány szerint a digitális fényképezőgépek akár 510 fotó elkészítésére is képesek egyetlen töltéssel, a képeket pedig nagy sebességű USB2.0 porton keresztül tölthetjük le a számítógépre. Az Olympus új fényképezőgépei októbertől lesznek megvásárolhatók az európai boltokban 400, illetve 450 eurós ajánlott áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.