Szerző: Ady Krisztián

2005. augusztus 30. 08:46

Jönnek a 19" kijelzős noteszgépek?

[Clubic.com] Ha a 17 hüvelykes kijelzővel ellátott mobil gépek már nagyok voltak, akkor a hamarosan napvilágot látó 19 hüvelykes mobil PC-k igazi monstrumoknak, gépszörnyeknek nevezhetők. Miközben a pletykák szerint a Dell készül egy ekkora hordozható számítógép -- szándékosan nem írunk notebookot -- megjelentetésére, a Laptoplogic weboldal napvilágra hozott képeket a Samsung hasonlóan nagyméretű LCD-vel szerelt számítógépéről.

HIRDETÉS

[Clubic.com] Ha a 17 hüvelykes kijelzővel ellátott mobil gépek már nagyok voltak, akkor a hamarosan napvilágot látó 19 hüvelykes "mobil PC-k" igazi monstrumoknak, gépszörnyeknek nevezhetők. Miközben a pletykák szerint a Dell készül egy ekkora hordozható számítógép -- szándékosan nem írunk notebookot -- megjelentetésére, a Laptoplogic weboldal napvilágra hozott képeket a Samsung hasonlóan nagyméretű LCD-vel szerelt számítógépéről.

A leválasztható, szélesvásznú, 19 hüvelykes képátlójú LCD-panel gyorsabb, mint általában a notebookok kijelzője, utánvilágítási ideje 10 ms. A kijelző egyéb paraméterei is megfelelnek egy asztali monitorénak: kontrasztaránya 600:1-hez, felbontása 1680 x 1050 pixel, míg fényereje 280 cd/m2. A számítógépet valószínűleg Intel processzor és NVIDIA videokártya szolgálja majd ki.

A billentyűzete alapján meglehetősen nagyméretű, de szinte teljes értékű asztali PC-ként használható hordozható számítógép ára, illetve kereskedelmi forgalomba kerülésének ideje egyelőre nem ismert.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 13:29

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.