Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 29. 09:17

Eltűnt a Novell nyeresége

Csütörtök este tette közzé negyedéves pénzügyi mutatóit a Novell, a vállalat bevétele némiképp csökkent, nyeresége pedig szinte teljesen eltűnt. A kedvezőtlen hírek nyomán a részvényárfolyam 2,6 százalékkal esett vissza.

[HWSW] Csütörtök este tette közzé negyedéves pénzügyi mutatóit a Novell, a vállalat bevétele némiképp csökkent, nyeresége pedig szinte teljesen eltűnt. A kedvezőtlen hírek nyomán a részvényárfolyam 2,6 százalékkal esett vissza.

A július 31-én véget ért harmadik pénzügyi negyedévben a Novell 290 millió dollár bevétel mellett mindössze 2 millió dollár, részvényarányosan 0 cent profitot tudott felmutatni. Egy évvel korábban a cég még 305 milliós bevételről és 24 milliós profitról számolt be, bár akkor az eredményt egy peren kívüli megállapodásból befolyó összeg növelte. Az egyszeri tételek figyelmen kívül hagyásával a Novell nyeresége most az elemzői várakozásoknak megfelelő 14 millió dollár volt, épp annyi mint azonos alapon egy évvel korábban.

A cég vezetői a negyedéves eredmények kapcsán közölték, hogy további átszervezéseket és költségcsökkentéseket tervez. "A mostani negyedévben nyereségesek voltunk de még van hová fejlesztenünk a működést, így újabb költségcsökkentések várhatók" -- mondta Jack Messman elnök-vezérigazgató.

Joe Tibbets pénzügyi igazgató elmondta, a vállalat hosszú távú célja hogy a Linux köré szervezze teljes működését és a szabad operációs rendszerre épülő megoldások teljesen leváltsák a Novell "hagyományos" szoftvereit. A kitűzött cél egyelőre távolinak tűnik, ugyanis a most zárult negyedévben a Novell mindössze 44 millió dollár bevételhez jutott a linuxos termékekből és szolgáltatásokból. A vállalat ennek ellenére szereti magát "a világ legnagyobb linuxos cégeként" nevezni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról