Szerző: Ady Krisztián

2005. augusztus 25. 09:57

Webböngészőt is kapott a Sony hordozható játékkonzolja

A Sony tegnap elérhetővé tette a Sony PlayStation Portable játékkonzolhoz készített 2.0 verziószámú rendszerfrissítést , mely több újdonságot tartogat a hordozható konzol tulajdonosainak. A frissítés többek között beépített webböngészőt és fejlettebb video- és audiolejátszást is varázsol a készülékbe.

A Sony tegnap elérhetővé tette a Sony PlayStation Portable játékkonzolhoz készített 2.0 verziószámú rendszerfrissítést, mely több újdonságot tartogat a hordozható konzol tulajdonosainak. A frissítés többek között beépített webböngészőt és fejlettebb video- és audiolejátszást is varázsol a készülékbe.

A 2.0 szoftververzió lehetővé teszi, hogy a beépített WLAN-vezérlő segítségével internetezhessünk, weboldalakat tekinthessünk meg, illetve webes levelezőszolgáltatást érhessünk el. A Sony mérnökei továbbfejlesztették a WLAN-titkosítási képességeket is, így már WPA-PSK titkosítás használatára is képes a konzol. Az új rendszerszoftert a beépített frissítőrutinon keresztül, illetve a fenti weboldalról letöltve, memóriakártyára másolva is feltelepíthetjük.

A beépített böngésző képességeivel kapcsolatosan nem sokat árul el a Sony weboldala, egyelőre csupán annyit lehet tudni, hogy a Macromedia Flash tartalmakkal egyelőre nem kompatibilis az alkalmazás. Amennyiben egy weboldal ilyen grafikákat, animációkat tartalmaz, az nem jelenik meg a konzol kijelzőjén. A beépített böngészési lehetőség mellett MPEG4 AVC videolejátszással, 4:3 képarány beállításának lehetőségével és AAC, WAV (LPCM) audiolejátszással is bővülnek a PlayStation Portable konzol képességei.

A játékkonzolból eddig 1,95 millió darabot adtak el Észak-Amerikában a márciusi debütálás óta, ahol a konzol 250 dollárba, körülbelül 50 ezer forintba kerül. A PSP-hez jelenleg 35 játék, 125 darab UMD-lemezen elérhető film, illetve különböző TV-programok érhetők el a tengerentúlon.

A Sony PlayStation Portable konzolja itthon sem ismeretlen: bár a készülék hivatalosan csak szeptemberben jelenik meg az európai üzletek polcain, számos kereskedő kihasználva a hatalmas keresletet az Egyesült Államokból és Ázsiából importált konzolokat árusít Európa szerte, köztük hazánkban is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról