Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Csendben megérkeztek a 2,8 GHz-es Opteronok

Bodnár Ádám, 2005. augusztus 25. 09:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az AMD mindenféle különösebb hírverés nélkül megjelentette 2,8 GHz-es Opteron processzorát két- és többutas rendszerek számára. Az Opteron 254 és 854 chipek egyszerűen csak feltűnt a vállalat árlistájában, egyelőre az AMD nem kommunikálta annak létezését és a cég szervergyártó partnerei sem jelentettek be még 2,8 GHz-es Opteronokra épülő rendszereket.

[HWSW] Az AMD mindenféle különösebb hírverés nélkül megjelentette 2,8 GHz-es Opteron processzorát két- és többutas rendszerek számára. Az Opteron 254 és 854 chipek egyszerűen csak feltűnt a vállalat árlistájában, egyelőre az AMD nem kommunikálta annak létezését és a cég szervergyártó partnerei sem jelentettek be még 2,8 GHz-es Opteronokra épülő rendszereket.

Több mint valószínű, hogy ezek az AMD utolsó egymagos szerverprocesszorai, legalábbis a "teljesítmény" szegmensben, mivel a vállalat minden erejét a két- és többmagos megoldások fejlesztésére fordítja. A 2,8 GHz-es Opteron 254 és 854 lapkák 90 nanométeres csíkszélességgel készülnek, 1 megabájt másodszintű gyorsítótárat és kétcsatornás DDR400 memóriavezérlőt tartalmaznak. A processzorok Socket940 foglalatba illeszkednek.

A kétprocesszoros szerverekbe szánt Opteron 254 listaára 851 dollár, a négyutas rendszerek számára tervezett Opteron 854-ért pedig 1514 dollárt kér az AMD.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.