:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 25. 09:18

Csendben megérkeztek a 2,8 GHz-es Opteronok

Az AMD mindenféle különösebb hírverés nélkül megjelentette 2,8 GHz-es Opteron processzorát két- és többutas rendszerek számára. Az Opteron 254 és 854 chipek egyszerűen csak feltűnt a vállalat árlistájában, egyelőre az AMD nem kommunikálta annak létezését és a cég szervergyártó partnerei sem jelentettek be még 2,8 GHz-es Opteronokra épülő rendszereket.

[HWSW] Az AMD mindenféle különösebb hírverés nélkül megjelentette 2,8 GHz-es Opteron processzorát két- és többutas rendszerek számára. Az Opteron 254 és 854 chipek egyszerűen csak feltűnt a vállalat árlistájában, egyelőre az AMD nem kommunikálta annak létezését és a cég szervergyártó partnerei sem jelentettek be még 2,8 GHz-es Opteronokra épülő rendszereket.

Több mint valószínű, hogy ezek az AMD utolsó egymagos szerverprocesszorai, legalábbis a "teljesítmény" szegmensben, mivel a vállalat minden erejét a két- és többmagos megoldások fejlesztésére fordítja. A 2,8 GHz-es Opteron 254 és 854 lapkák 90 nanométeres csíkszélességgel készülnek, 1 megabájt másodszintű gyorsítótárat és kétcsatornás DDR400 memóriavezérlőt tartalmaznak. A processzorok Socket940 foglalatba illeszkednek.

A kétprocesszoros szerverekbe szánt Opteron 254 listaára 851 dollár, a négyutas rendszerek számára tervezett Opteron 854-ért pedig 1514 dollárt kér az AMD.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 13:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.