Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 25. 10:19

Az Erő az AMD Opteronnal van

A Hewlett-Packard három évre szóló, többmillió dolláros megállapodást írt alá a Lucasfilmmel, amelynek keretén belül munkaállomásokat és tárolóeszközöket biztosít a filmtrükköket készítő vállalatnak. A bejelentés szerint a HP összesen ezer darab wx9300 munkaállomást és 35 terabájtnyi tárolókapacitást szállít le a Lucasfilm részére.

HIRDETÉS

[HWSW] A Hewlett-Packard három évre szóló, többmillió dolláros megállapodást írt alá a Lucasfilmmel, amelynek keretén belül munkaállomásokat és tárolóeszközöket biztosít a filmtrükköket készítő vállalatnak. A bejelentés szerint a HP összesen ezer darab wx9300 munkaállomást és 35 terabájtnyi tárolókapacitást szállít le a Lucasfilm részére.

A kétmagos Opteron processzorokra épülő munkaállomásokat a Lucasfilmnél filmtrükkök, animációk és videojátékok készítéséhez fogják használni. Az elkészített anyagokat HP tárolóeszözökön tárolják és archiválják majd. A Lucasfilmnél nem számítanak újdonságnak az AMD-alapú rendszerek, a Star Wars sorozat második és harmadik részéhez már használtak ilyen számítógépeket.

Az AMD Opteron-alapú rendszerek egyre több filmstúdió tetszését nyerik el. Áprilisban a DreamWorks SKG közölte, hogy három éves megállapodást írt alá az AMD-vel és animációs filmjeit Opteron-alapú HP rendszereken készíti. A Madagaszkár című animációs film már Opteron-alapú számítógépeken készült, mint ahogy részben a Shrek második része is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 21:07

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.