:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 25. 10:19

Az Erő az AMD Opteronnal van

A Hewlett-Packard három évre szóló, többmillió dolláros megállapodást írt alá a Lucasfilmmel, amelynek keretén belül munkaállomásokat és tárolóeszközöket biztosít a filmtrükköket készítő vállalatnak. A bejelentés szerint a HP összesen ezer darab wx9300 munkaállomást és 35 terabájtnyi tárolókapacitást szállít le a Lucasfilm részére.

[HWSW] A Hewlett-Packard három évre szóló, többmillió dolláros megállapodást írt alá a Lucasfilmmel, amelynek keretén belül munkaállomásokat és tárolóeszközöket biztosít a filmtrükköket készítő vállalatnak. A bejelentés szerint a HP összesen ezer darab wx9300 munkaállomást és 35 terabájtnyi tárolókapacitást szállít le a Lucasfilm részére.

A kétmagos Opteron processzorokra épülő munkaállomásokat a Lucasfilmnél filmtrükkök, animációk és videojátékok készítéséhez fogják használni. Az elkészített anyagokat HP tárolóeszözökön tárolják és archiválják majd. A Lucasfilmnél nem számítanak újdonságnak az AMD-alapú rendszerek, a Star Wars sorozat második és harmadik részéhez már használtak ilyen számítógépeket.

Az AMD Opteron-alapú rendszerek egyre több filmstúdió tetszését nyerik el. Áprilisban a DreamWorks SKG közölte, hogy három éves megállapodást írt alá az AMD-vel és animációs filmjeit Opteron-alapú HP rendszereken készíti. A Madagaszkár című animációs film már Opteron-alapú számítógépeken készült, mint ahogy részben a Shrek második része is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.