Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 24. 11:16

Strapabíró Intel PC a fejlődő piacokra

[News.com] Az IDF-en az Intel elnök-vezérigazgatója, Paul Otellini videón keresztül bemutatta az Intel közösségi PC koncepcióját. A fejlődő piacokat célzó számítógép hosszú órákig képes működni egy egyszerű autóakkumulátorról és ellenáll akár a 40 fokos hőségnek is. A vállalat úgy alakította ki a készüléket, hogy az időjárási viszontagságok, a por vagy a rovarok se tudjanak kárt tenni benne. Ennek érdekében a hűtésre szolgáló nyílásokat szűrőkkel fedték be.

HIRDETÉS

[News.com] Az IDF-en az Intel elnök-vezérigazgatója, Paul Otellini videón keresztül bemutatta az Intel "közösségi PC" koncepcióját. A fejlődő piacokat célzó számítógép hosszú órákig képes működni egy egyszerű autóakkumulátorról és ellenáll akár a 40 fokos hőségnek is. A vállalat úgy alakította ki a készüléket, hogy az időjárási viszontagságok, a por vagy a rovarok se tudjanak kárt tenni benne. Ennek érdekében a hűtésre szolgáló nyílásokat szűrőkkel fedték be.

A közösségi PC 2006 elején jelenhet meg és a fejlődő piacokon -- például Indiában -- kerül árusításra. A vállalat elképzelései szerint egy ilyen PC-t akár egy egész falu lakossága is használhat majd, az internethez való csatlakozást pedig a ritkán lakott térségek lefedésére kiválóan alkalmas WiMAX vezeték nélküli hálózattal lehetne megoldani. Az akkumulátorról való üzem azért rendkívül fontos, mert a fejlődő országokban vidéken sűrűn fordul elő áramkimaradás.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 12:13

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.