Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 24. 11:16

Strapabíró Intel PC a fejlődő piacokra

[News.com] Az IDF-en az Intel elnök-vezérigazgatója, Paul Otellini videón keresztül bemutatta az Intel közösségi PC koncepcióját. A fejlődő piacokat célzó számítógép hosszú órákig képes működni egy egyszerű autóakkumulátorról és ellenáll akár a 40 fokos hőségnek is. A vállalat úgy alakította ki a készüléket, hogy az időjárási viszontagságok, a por vagy a rovarok se tudjanak kárt tenni benne. Ennek érdekében a hűtésre szolgáló nyílásokat szűrőkkel fedték be.

[News.com] Az IDF-en az Intel elnök-vezérigazgatója, Paul Otellini videón keresztül bemutatta az Intel "közösségi PC" koncepcióját. A fejlődő piacokat célzó számítógép hosszú órákig képes működni egy egyszerű autóakkumulátorról és ellenáll akár a 40 fokos hőségnek is. A vállalat úgy alakította ki a készüléket, hogy az időjárási viszontagságok, a por vagy a rovarok se tudjanak kárt tenni benne. Ennek érdekében a hűtésre szolgáló nyílásokat szűrőkkel fedték be.

A közösségi PC 2006 elején jelenhet meg és a fejlődő piacokon -- például Indiában -- kerül árusításra. A vállalat elképzelései szerint egy ilyen PC-t akár egy egész falu lakossága is használhat majd, az internethez való csatlakozást pedig a ritkán lakott térségek lefedésére kiválóan alkalmas WiMAX vezeték nélküli hálózattal lehetne megoldani. Az akkumulátorról való üzem azért rendkívül fontos, mert a fejlődő országokban vidéken sűrűn fordul elő áramkimaradás.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról