Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A tavalyinál többet költenek informatikára a kis- és középvállalatok

Bodnár Ádám, 2005. augusztus 23. 15:45
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Forrester Research jelentése szerint a kis- és középvállalatok az idén többet költenek informatikára, mint tavaly -- áll a Wall Street Journalban. A piackutató cég által megkérdezett vállalatok 44 százaléka állította, hogy 2005-ös informatikai büdzséje nagyobb a tavalyinál, 32 százalékuknál gyakorlatilag változatlan és csupán 21 százalékuk volt kénytelen szorosabbra húzni a nadrágszíjat.

hirdetés
[HWSW] A Forrester Research jelentése szerint a kis- és középvállalatok az idén többet költenek informatikára, mint tavaly -- áll a Wall Street Journalban. A piackutató cég által megkérdezett vállalatok 44 százaléka állította, hogy 2005-ös informatikai büdzséje nagyobb a tavalyinál, 32 százalékuknál gyakorlatilag változatlan és csupán 21 százalékuk volt kénytelen szorosabbra húzni a nadrágszíjat.

A kiadások között az első helyen szerepel az elavult, régi rendszerek lecserélése, a megkérdezett informatikai vezetők 64 százaléka említette ezt fontos területként. A legnépszerűbb tervek között szerepel még jelentős vállalati alkalmazások bevezetése vagy továbbfejlesztése, ezt a megkérdezettek 61 százaléka említette.

A kisvállalati alkalmazások között egyre hódítanak az iparág-specifikus megoldások, a 100 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató cégek 42 százaléka, az 500 főnél kisebb vállalatoknak pedig 39 százaléka tervezi ilyen alkalmazás beszerzését. A legtöbb vállalatnál tervezik biztosági megoldások vásárlását, a Forrester szerint a kis- és közepes cégek 71 százaléka költ 2005-ben biztonsági szoftverekre.

A vállalati alkalmazások beszerzésekor a Forrester által megkérdezett IT-vezetők a szolgáltatásokat említették a legfontosabb döntési szempontként, amelyet a meglevő rendszerekkel való kompatibilitás, az ár és a könnyű bevezethetőség követett. A gyártó hírneve, a webes elérés lehetősége vagy az alkalmazás üzemeltetéséhez szükséges szaktudás csak később következett a sorban. Érdekes módon azt, hogy a szoftver szállítójának vajon van-e tapasztalat a kis- és középvállalati szektorban, az IT-vezetőknek mindössze 21 százaléka tartotta fontos szempontnak.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.