:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 22. 13:21

Memóriára cserélné a merevlemezt az iPod miniben az Apple?

A pletykák szerint a Samsung 50 százalékos árengedményt ajánlott fel az Apple-nek arra az esetre, ha a vállalat tőle vásárolná a 4 gigabájtos flash memóriamodulokat. Az EETimes jelentése szerint az iPod gyártója már lefoglalta a Samsung gyártókapacitásának közel 40 százalékát.

[HWSW] A pletykák szerint a Samsung 50 százalékos árengedményt ajánlott fel az Apple-nek arra az esetre, ha a vállalat tőle vásárolná a 4 gigabájtos flash memóriamodulokat. Az EETimes jelentése szerint az iPod gyártója már lefoglalta a Samsung gyártókapacitásának közel 40 százalékát.

Sokan úgy vélik, ez azt jelenti, az Apple beszünteti a merevlemezes iPod mini gyártását és flash memóriát használ majd az zeneszámok tárolására. Az iPod miniben jelenleg 4 vagy 6 gigabájt kapacitású Hitachi Microdrive merevlemez található. Mások szerint az Apple csak a 4 gigabájtos iPod mini gyártásával hagy fel és nagyobb kapacitású iPod shuffle modellek piacra dobásával helyettesíti. A Shopping.com weboldalon a múlt héten egy időre fel is bukkant egy 4 gigabájt kapacitású iPod shuffle, később azonban eltávolították a terméket.

Piaci elemzők megjegyzik, hogy az Apple által a Samsungnál lefoglat gyártókapacitás a világ teljes NAND-chip termelésének 10-20 százalékát jelenti. A koreai chipgyártó az idei tervei szerint az év végéig összesen 190 százalékkal növeli a flash memóriachipek gyártását. Az iSuppli elemzőcég szakértője rámutatott, hogy a Samsung még 50 százalékos árengedmény esetén is nyereséggel tudná adni flash memóriachipjeit az Apple-nek.

Az Apple az év elején mutatta be a flash memóriás iPod shuffle-t, korábban az iPodok kivétel nélkül merevlemezzel működtek. Az olcsó iPod shuffle pillanatok alatt rendkívüli népszerűségre tett szert, ennek köszönhetően a vállalat megtöbbszörözte az iPod-eladásokat. Az iPod mini termékvonalat februárban frissítette a cég, ekkor jelent meg a kínálatban a 6 gigabájtos változat.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.