Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

A PC-k mellett Macintosh gépekben is használható az ATI új grafikus kártyája

Ady Krisztián, 2005. augusztus 22. 10:39
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Neowin] Megszületett az ATI első bábeli, azaz keresztplatformos videokártyája: a Radeon 9600 Pro PC and Mac Edition grafikus kártya ugyanis nem csak a PC-kben, hanem akár Macintosh számítógépekben is használható. A 256 megabájtnyi memóriával rendelkező, AGP felületű grafikus vezérlő 199 dolláros ajánlott áron kerül hamarosan a boltokba.

hirdetés
[Neowin] Megszületett az ATI első "bábeli", azaz keresztplatformos videokártyája: a Radeon 9600 Pro PC and Mac Edition grafikus kártya ugyanis nem csak a PC-kben, hanem akár Macintosh számítógépekben is használható. A 256 megabájtnyi memóriával rendelkező, AGP felületű grafikus vezérlő 199 dolláros ajánlott áron kerül hamarosan a boltokba.

A dual-link képességgel is ellátott kártya az első olyan videokártya, mely mind az Apple Macintosh számítógépekben, mind a PC-kben használható. A dual-link képességnek köszönhetően a kártya támogatja az Apple hatalmas, 30 hüvelykes Cinema Display LCD-monitorát is. Az AGP 2.0 felületű kártya AGP 4x és 8x felülete az Apple Power Mac G4 sorozatú számítógépeit is képes kiszolgálni.

A Radeon 9600 Pro grafikus chip körülbelül két éve került piacra, teljesítménye alapján azonban még ma is a középkategóriába sorolható. A DirectX9-kompatibilis grafikus lapkát 0,13 mikronos csíkszélességgel gyártatja az ATI, 128 bites memóriavezérlővel és négy pixel futószalaggal rendelkezik. A 9600 Pro kártya ideális megoldást nyújthat azoknak, akik a munka mellett néha játszani is kívánnak a számítógépükkel.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!