Szerző: Ady Krisztián

2005. augusztus 22. 10:39

A PC-k mellett Macintosh gépekben is használható az ATI új grafikus kártyája

[Neowin] Megszületett az ATI első bábeli, azaz keresztplatformos videokártyája: a Radeon 9600 Pro PC and Mac Edition grafikus kártya ugyanis nem csak a PC-kben, hanem akár Macintosh számítógépekben is használható. A 256 megabájtnyi memóriával rendelkező, AGP felületű grafikus vezérlő 199 dolláros ajánlott áron kerül hamarosan a boltokba.

[Neowin] Megszületett az ATI első "bábeli", azaz keresztplatformos videokártyája: a Radeon 9600 Pro PC and Mac Edition grafikus kártya ugyanis nem csak a PC-kben, hanem akár Macintosh számítógépekben is használható. A 256 megabájtnyi memóriával rendelkező, AGP felületű grafikus vezérlő 199 dolláros ajánlott áron kerül hamarosan a boltokba.

A dual-link képességgel is ellátott kártya az első olyan videokártya, mely mind az Apple Macintosh számítógépekben, mind a PC-kben használható. A dual-link képességnek köszönhetően a kártya támogatja az Apple hatalmas, 30 hüvelykes Cinema Display LCD-monitorát is. Az AGP 2.0 felületű kártya AGP 4x és 8x felülete az Apple Power Mac G4 sorozatú számítógépeit is képes kiszolgálni.

A Radeon 9600 Pro grafikus chip körülbelül két éve került piacra, teljesítménye alapján azonban még ma is a középkategóriába sorolható. A DirectX9-kompatibilis grafikus lapkát 0,13 mikronos csíkszélességgel gyártatja az ATI, 128 bites memóriavezérlővel és négy pixel futószalaggal rendelkezik. A 9600 Pro kártya ideális megoldást nyújthat azoknak, akik a munka mellett néha játszani is kívánnak a számítógépükkel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról