:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 18. 10:55

Stratégiai szövetség a Sun és a VMware között

A Sun Microsystems bejelentette, hogy szövetséget kötött az EMC tulajdonában levő VMware céggel. A megállapodás értelmében a Sun ezentúl a VMware virtualizációs szolgáltatásainak teljes körét kínálja az Opteron-alapú Sun Fire szervereken és a Sun StorEdge 6920 tárolórendszeren.

[HWSW] A Sun Microsystems bejelentette, hogy szövetséget kötött az EMC tulajdonában levő VMware céggel. A megállapodás értelmében a Sun ezentúl a VMware virtualizációs szolgáltatásainak teljes körét kínálja az Opteron-alapú Sun Fire szervereken és a Sun StorEdge 6920 tárolórendszeren.

A megállapodások egyik eredménye, hogy a Sun a VMware ESX Server, a VMware GSX Server és a VMware Workstation termékek viszonteladójaként a Sun Fire kiszolgálókat vagy munkaállomásokat vásárló ügyfeleknek lehetőséget biztosít a konfigurációt kiegészítő virtualizációs szoftver megvásárlására.

A két cég emellett egy technológiai egyezményt is aláírt, amelynek keretében a Solaris 10 a jövőben virtuális operációs rendszerként működhet a VMware termékein. Azzal, hogy a VMware ESX Server támogatja a Solaris operációs rendszert, lehetőség adódik arra, hogy az ügyfelek Opteron-alapú Sun szervereiken akár egyszerre futtassanak Solaris, Windows és Linux operációs rendszereket és szolgáltatásokat, ezzel növelhetik a gépek kihasználtságát.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.