Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Mi lesz az Infineon sorsa?

Bodnár Ádám, 2005. augusztus 18. 16:17
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Reuters szerint a német Infineon ismét fontolgatja a memóriagyártó üzletág leválasztását. A találgatások 3 százalékkal küldték feljebb tegnap a müncheni központú chipgyártó részvényeinek árfolyamát.

[HWSW] A Reuters szerint a német Infineon ismét fontolgatja a memóriagyártó üzletág leválasztását. A találgatások 3 százalékkal küldték feljebb tegnap a müncheni központú chipgyártó részvényeinek árfolyamát.

A német WirtscaftsWoche gazdasági lap az Infineon egyik szóvivőjét idézi, aki szerint "a cég továbbra is vizsgálja az összes lehetséges lépést a memóriagyártó részleggel kapcsolatban". A DRAM-üzletág önállósításának gondolata eredetileg Ullrich Schumacher elnök-vezérigazgató ötlete volt, ő azonban már tavaly márciusban távozott az Infineontól.

A lap szerint az sem kizárt, hogy a memóriagyártó üzletág leválasztása után az Infineon fennmaradó részét ismét a Siemens irányítása alá vonnák. Amint az ismert, az Infineon a Siemens egykori chipgyártó üzletágának önállósításából jött létre még 1999-ben.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.