Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 18. 16:17

Mi lesz az Infineon sorsa?

A Reuters szerint a német Infineon ismét fontolgatja a memóriagyártó üzletág leválasztását. A találgatások 3 százalékkal küldték feljebb tegnap a müncheni központú chipgyártó részvényeinek árfolyamát.

[HWSW] A Reuters szerint a német Infineon ismét fontolgatja a memóriagyártó üzletág leválasztását. A találgatások 3 százalékkal küldték feljebb tegnap a müncheni központú chipgyártó részvényeinek árfolyamát.

A német WirtscaftsWoche gazdasági lap az Infineon egyik szóvivőjét idézi, aki szerint "a cég továbbra is vizsgálja az összes lehetséges lépést a memóriagyártó részleggel kapcsolatban". A DRAM-üzletág önállósításának gondolata eredetileg Ullrich Schumacher elnök-vezérigazgató ötlete volt, ő azonban már tavaly márciusban távozott az Infineontól.

A lap szerint az sem kizárt, hogy a memóriagyártó üzletág leválasztása után az Infineon fennmaradó részét ismét a Siemens irányítása alá vonnák. Amint az ismert, az Infineon a Siemens egykori chipgyártó üzletágának önállósításából jött létre még 1999-ben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról