Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 18. 16:17

Mi lesz az Infineon sorsa?

A Reuters szerint a német Infineon ismét fontolgatja a memóriagyártó üzletág leválasztását. A találgatások 3 százalékkal küldték feljebb tegnap a müncheni központú chipgyártó részvényeinek árfolyamát.

HIRDETÉS

[HWSW] A Reuters szerint a német Infineon ismét fontolgatja a memóriagyártó üzletág leválasztását. A találgatások 3 százalékkal küldték feljebb tegnap a müncheni központú chipgyártó részvényeinek árfolyamát.

A német WirtscaftsWoche gazdasági lap az Infineon egyik szóvivőjét idézi, aki szerint "a cég továbbra is vizsgálja az összes lehetséges lépést a memóriagyártó részleggel kapcsolatban". A DRAM-üzletág önállósításának gondolata eredetileg Ullrich Schumacher elnök-vezérigazgató ötlete volt, ő azonban már tavaly márciusban távozott az Infineontól.

A lap szerint az sem kizárt, hogy a memóriagyártó üzletág leválasztása után az Infineon fennmaradó részét ismét a Siemens irányítása alá vonnák. Amint az ismert, az Infineon a Siemens egykori chipgyártó üzletágának önállósításából jött létre még 1999-ben.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 21:17

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.