Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 18. 12:30

Kinyírta a 64 bites támogatást az Apple OS X frissítőcsomagja

Az Apple által a napokban kiadott frissítés az OS X Tiger operációs rendszer több mint negyven problémáját javítja, ugyanakkor lehetetlenné teszi a natív 64 bites alkalmazások futtatását -- figyelmeztet egy szoftvercég. A hétfőn kiadott frissítés többek között a Safari böngészőben, a Bluetooth-kezelésben és a hálózatkezelésben felfedezett biztonsági és egyéb hibákat javítja.

[HWSW] Az Apple által a napokban kiadott frissítés az OS X "Tiger" operációs rendszer több mint negyven problémáját javítja, ugyanakkor lehetetlenné teszi a natív 64 bites alkalmazások futtatását -- figyelmeztet egy szoftvercég. A hétfőn kiadott frissítés többek között a Safari böngészőben, a Bluetooth-kezelésben és a hálózatkezelésben felfedezett biztonsági és egyéb hibákat javítja.

A Mathematica nevű szoftveréről ismert Wolfram Research azonban arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy a frissítés telepítése után lehetetlenné válik a 64 bites szoftverek futtatása a G5 processzorral felszerelt rendszereken. A legújabb hírek szerint az Apple ügyfélszolgálata számtalan hívást kapott a frissítést telepítő felhasználóktól azzal, hogy meglevő programjaik nem működnek megfelelően.

Az Apple bár nem ismerte be a hibát és nem kommentálta a ballépést, ma új frissítést adott ki, amely már együttműködik a 64 bites alkalmazásokkal. A vállalat azt tanácsolja az előző, hibás frissítés telepítőknek, hogy mindenképpen frissítsék rendszerüket a Security Update 2005-007 1.1-es változatával.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról