:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 17. 10:20

Új vezeték nélküli adatátviteli rekord született

[News.com] Egy kis amerikai vezeték nélküli internetszolgáltató és egy vezeték nélküli eszközökkel foglalkozó cég új adatátviteli rekordot állított fel.

[News.com] Egy kis amerikai vezeték nélküli internetszolgáltató és egy vezeték nélküli eszközökkel foglalkozó cég új adatátviteli rekordot állított fel.

A Microserv Computer Technologies és a Trango Broadband Wireless közös tesztjében 137,2 mérföld, azaz mintegy 220 kilométer távolságra küldött jeleket két idahói hegycsúcs között. A bemutató során a vezeték nélküli kapcsolaton keresztül FTP protokoll segítségével 2,3 megabites másodpercenkénti sebességgel küldtek át egy fájlt. A kapcsolathoz használt technológia nem valamelyik 802.11 szabványváltozat volt, hanem a Trango saját fejlesztésű megoldása és saját eszközei.

A vezeték nélküli kommunikáció korábbi távolsági rekordját idén júliusban állították fel a Defcon által szervezett Wifi Shootout Contest rendevényen, ahol egyetemi hallgatók a Las Vegas melletti sivatagban 125 mérföldes távolságot fogtak át szabványos 802.11b Wi-Fi eszközökkel, amelyeket otthoni készítésű antennák egészítettek ki. A Defcon szerint a Microserv teljesítménye valóban látványos, azonban nem fogadható el új rekordként, ugyanis azt nem hitelesítette a helyszínen négy független szakértő.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.