Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 16. 09:40

Négy év után újra nyereséges a Gateway

HIRDETÉS

Wayne R. Inouye
Wayne R. Inouye
[HWSW] A Microsofttal kötött peren kívüli egyezség keretén belül kapott 150 millió dolláros összeg segítette hozzá a Gatewayt ahhoz, hogy hosszú idő után ismét nyereséges negyedévet zárjon. A cég papírjainak árfolyama mégis visszaesett, mivel a befektetők elégedetlenek voltak a bruttó nyereséghányaddal.

A Dell és a HP mögött a harmadik legnagyobb amerikai PC-gyártó a második negyedévet 873 millió dolláros bevétel mellett 17,2 millió dollár nettó profittal zárta, ez részvényarányosan 5 centnek felel meg. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 2 centes nettó eredményt vártak. Egy évvel korábban a Gateway 838 millió dollár bevételt és 339 millió dollár veszteséget ért el. A vállalat ezt megelőzően sorozatban 13 negyedéven át volt veszteséges.

A Dellhez hasonlóan azonban a Gateway sem tudta elérni a bevételi tervét. Wayne Inouye elnök-vezérigazgató elmonda, a piacon a vártnál is szorosabb verseny alakult ki, ami alacsony árakat és nyereséghányadot jelent. Ennek hatására a Gateway csökkentette éves kilátásait, a cég már csak 3,9-4 milliárd dolláros forgalomra és részvényenként 13-15 cent nyereségre számít. Korábban a vállalat vezetői még legalább 4 milliárdos forgalmat és 17-19 cent közötti részvényarányos eredményt vártak.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 13:49

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.