Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 12. 10:23

DVD-kalózokat fogtak Szabolcsban

Csütörtökön a kisvárdai piacon a városi rendőrkapitányság és az ASVA alapítvány az illegálisan másolt filmek, zenei anyagok és számítógépes programok terjesztésének megelőzésére tartott közös ellenőrzést -- adta hírül az ORFK. A helyi piacon árusító két férfitől több mint 600 DVD-t, mintegy 170 zenei CD-t, 130 kazettát, 30 szoftver CD-t, valamint floppy lemezeket foglaltak le. A bűncselekményekkel okozott kár több millió forintra tehető.

[HWSW] Csütörtökön a kisvárdai piacon a városi rendőrkapitányság és az ASVA alapítvány az illegálisan másolt filmek, zenei anyagok és számítógépes programok terjesztésének megelőzésére tartott közös ellenőrzést -- adta hírül az ORFK. A helyi piacon árusító két férfitől több mint 600 DVD-t, mintegy 170 zenei CD-t, 130 kazettát, 30 szoftver CD-t, valamint floppy lemezeket foglaltak le. A bűncselekményekkel okozott kár több millió forintra tehető.

A házkutatások során rendőrök egy számítógépet is lefoglaltak, melyekkel a rendelkezésre álló adatok szerint a CD-ket és DVD-ket másolták. A hatóság egy 36 éves kisvárdai és egy 35 éves gyulaházi lakos ellen indított eljárást szerzői, vagy kapcsolódó jogok megsértésének megalapozott gyanújával.

a címlapról