Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 12. 07:30

ADSL: gyorsabb szolgáltatóváltás

Megszületett a T-Com Rt. és a szolgáltatási területén működő internetszolgáltatók között az a megállapodás, amely lehetővé teszi, hogy az ADSL-előfizetők a szolgáltatás hosszadalmas szüneteltetése nélkül tudjanak szolgáltatót váltani -- jelentette be a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).

[HWSW] Megszületett a T-Com Rt. és a szolgáltatási területén működő internetszolgáltatók között az a megállapodás, amely lehetővé teszi, hogy az ADSL-előfizetők a szolgáltatás hosszadalmas szüneteltetése nélkül tudjanak szolgáltatót váltani -- jelentette be a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).

A Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője azért kezdeményezett tárgyalásokat a szolgáltatókkal, mert túlzottnak és indokolatlannak tartotta, hogy az előfizetők az internetszolgáltató váltása esetén akár két hónapnyi kieséssel is számolhattak, ugyanis az eddigi gyakorlat szerint a nagykereskedő leszerelte, majd pár hét elteltével ugyanoda felszerelte az ADSL-modemet, ezalatt az ügyfél szolgáltatás nélkül maradt.

A szerződéssel elhárul ez az akadály és ezután az ügyfelek úgy válthatnak szolgáltatót, hogy a folyamat közben nem kell lemondaniuk a szélessávú elérésről. A gyors váltás feltétele, hogy a régi szolgáltató nyilatkozzon arról, hogy az ügyfélnek nincs számlatartozása. Ezután a váltásra úgy kerülhet sor, hogy a T-Com által biztosított ADSL-modem nem kerül le-, majd ismételt felszerelésre.

Juhász Károly a gyors szolgáltatóváltás lehetőségének országossá bővítése érdekében a T-Com mellett a többi magyarországi nagykereskedelmi szolgáltatóval is tárgyalásban áll. Juhász szándékai szerint a szolgáltatóváltás új módjának lehetősége meg fog jelenni az általános szerződési feltételekben is, ezzel jogilag garantálva a fogyasztók számára a gyors és zökkenőmentes váltást.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról