Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 15. 16:13

Csak októberben érkezik az ATI új generációs videochipje?

[Beyond3D] Egy nemrégiben rendezett elemzői tájékoztatón Dave Orton, az ATI Technologies elnök-vezérigazgatója, valamint Rick Bergman, a PC-részlegért felelős alelnök elmondták, hogy a következő generációs grafikus processzoruknak a bemutatását eredetileg a nyár elejére tervezték, azonban tervezési problémák miatt a bemutató csak szeptember-október táján esedékes.

[Beyond3D] Egy nemrégiben rendezett elemzői tájékoztatón Dave Orton, az ATI Technologies elnök-vezérigazgatója, valamint Rick Bergman, a PC-részlegért felelős alelnök elmondták, hogy a következő generációs grafikus processzoruknak a bemutatását eredetileg a nyár elejére tervezték, azonban "tervezési problémák" miatt a bemutató csak szeptember-október táján esedékes.

Az ősszel az R520 mellett egész sor új termékkel rukkol elő az ATI, köztük az RV515 és RV530 kódnevű grafikus chipekkel, amelyek nevében található V betű arra utal, hogy ezek alsó(bb)kategóriás megoldások. Az RV515 és RV530 az X700 és X300 sorozatot hivatott leváltani az ATI kínálatában. Hogy ezek a grafikus processzorok milyen képességeket hordoznak, arról egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Bergman elmondta, hogy mindhárom chip gyártásához 90 nanométeres technológiát használnak majd. Egy elejtett megjegyzésből az is kiderült, hogy az ATI boszorkánykonyhájában már készülnek egy negyedik videochip tervei is, a pletykák szerint ennek az R580 kódnevet adták.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról