Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 10. 15:02

A Lenovo alatt szárnyra kapott az IBM PC-gyártó részlege

Közzétette negyedéves pénzügyi jelentését a kínai Lenovo, amely az IBM személyi számítógépes részlegének tavaszi felvásárlásával a világ harmadik legnagyobb PC-gyártójává nőtte ki magát. Az áprilistól júniusig tartó időszakban a vállalat 6 százalékkal 45,8 millió dollárra növelte nyereségét.

[HWSW] Közzétette negyedéves pénzügyi jelentését a kínai Lenovo, amely az IBM személyi számítógépes részlegének tavaszi felvásárlásával a világ harmadik legnagyobb PC-gyártójává nőtte ki magát. Az áprilistól júniusig tartó időszakban a vállalat 6 százalékkal 45,8 millió dollárra növelte nyereségét.

Steve Ward, a Lenovo elnök-vezérigazgatója, büszkén jelentette be, hogy az IBM 2001-től kezdve folyamatosan veszteséges PC-gyártó üzletága a Lenovo égisze alatt végre nyereségesen tudott működni. "Az eredmények igazolják a várakozásokat" -- mondta a Lenovo igazgatótanácsának elnöke, Jan Huanking. A kedvező eredményekre a tőzsde is pozitívan reagált, a Lenovo-papírok értéke a hongkongi tőzsdén 5,6 százalékkal emelkedett.

Az IBM-divízió felvásárlásának köszönhetően a Lenovo bevétele közel háromszorosára duzzadt az első negyedévben és elérte a 2,5 milliárd dollárt. Ebből a PC-eladások 2,35 milliárd dollárt tettek ki, a fennmaradó rész a Lenovo egyéb tevékenységeiből, például mobiltelefon-gyártásból származik. A Lenovo mobiltelefonok forgalma egyébként 27 százalékkal ugrott meg, a vállalat készülékei a gyorsan növekedő kínai piacra készülnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról