Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 10. 15:02

A Lenovo alatt szárnyra kapott az IBM PC-gyártó részlege

Közzétette negyedéves pénzügyi jelentését a kínai Lenovo, amely az IBM személyi számítógépes részlegének tavaszi felvásárlásával a világ harmadik legnagyobb PC-gyártójává nőtte ki magát. Az áprilistól júniusig tartó időszakban a vállalat 6 százalékkal 45,8 millió dollárra növelte nyereségét.

HIRDETÉS

[HWSW] Közzétette negyedéves pénzügyi jelentését a kínai Lenovo, amely az IBM személyi számítógépes részlegének tavaszi felvásárlásával a világ harmadik legnagyobb PC-gyártójává nőtte ki magát. Az áprilistól júniusig tartó időszakban a vállalat 6 százalékkal 45,8 millió dollárra növelte nyereségét.

Steve Ward, a Lenovo elnök-vezérigazgatója, büszkén jelentette be, hogy az IBM 2001-től kezdve folyamatosan veszteséges PC-gyártó üzletága a Lenovo égisze alatt végre nyereségesen tudott működni. "Az eredmények igazolják a várakozásokat" -- mondta a Lenovo igazgatótanácsának elnöke, Jan Huanking. A kedvező eredményekre a tőzsde is pozitívan reagált, a Lenovo-papírok értéke a hongkongi tőzsdén 5,6 százalékkal emelkedett.

Az IBM-divízió felvásárlásának köszönhetően a Lenovo bevétele közel háromszorosára duzzadt az első negyedévben és elérte a 2,5 milliárd dollárt. Ebből a PC-eladások 2,35 milliárd dollárt tettek ki, a fennmaradó rész a Lenovo egyéb tevékenységeiből, például mobiltelefon-gyártásból származik. A Lenovo mobiltelefonok forgalma egyébként 27 százalékkal ugrott meg, a vállalat készülékei a gyorsan növekedő kínai piacra készülnek.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 20:53

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.