Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 10. 14:11

Az emberek félelmeire alapoznak a spamküldők

A Clearswift megjelentette legújabb Spam Index felmérésének eredményeit, mely szerint júliusban a levélszemét-küldők az emberek félelmeire alapoztak: első alkalommal jelentek meg a postaládákban olyan levelek, melyek a különféle veszélyektől rettegők számára a család vagy a gyerekek biztonságát védő termékeket reklámoztak.

HIRDETÉS

[HWSW] A Clearswift megjelentette legújabb Spam Index felmérésének eredményeit, mely szerint júliusban a levélszemét-küldők az emberek félelmeire alapoztak: első alkalommal jelentek meg a postaládákban olyan levelek, melyek a különféle veszélyektől rettegők számára a család vagy a gyerekek biztonságát védő termékeket reklámoztak.

A spammerek "Védje meg gyermekét a szexuális bűnözéstől!" vagy "Ön nem látja őket, de ők látják önt!" és ehhez hasonló tárgyú levelekkel próbáltak hatni a netezőkre. Júliusban még olyan útmutatók is terjedtek, melyek szülőknek próbáltak tanácsot adni, hogyan tartsák távol gyermeküket a kábítószerektől.

"A kéretlen levelek küldői [...] most biztonsági berendezéseket kínálnak, és van abban valami ironikus, hogy levélszemét-küldők kereskednek biztonsággal, miközben pont a spameket használják fel leggyakrabban vírusok terjesztésére, adathalászatra és kémprogramok telepítésére" - mondta el Fórján Tamás, a 2F 2000 Kft. műszaki igazgatója.

A Spam Index listáját júliusban továbbra is a pénzügyi és egészségügyi ajánlatokat tartalmazó kéretlen levelek vezették. A csalások között egyre gyakoribbak a magukat a PayPal rendszerből származónak feltüntetett e-mailek, és a szoftverspam aránya is folyamatosan növekszik. Júniushoz hasonlóan az elmúlt hónapban is csökkent a pornográf témájú kéretlen levelek száma. Az előző időszakban népszerű, kutyatartással kapcsolatos spamek szinte teljesen eltűntek -- júliusban csak az alkalmanként megjelenő, háziállatok szőrét eltűntető szőnyegtisztító termékekről érkeztek ajánlatok.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 10:52

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.