:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 10. 10:51

A hazai igényekhez szabott kiegészítések Microsoft Navisionhöz

A rEVOLUTION Software a napokban mutatta be a Microsoft Navision vállalatirányítási rendszerhez fejlesztett kiegészítő moduljait. A hazai üzleti és ügyviteli gyakorlathoz alkalmazkodó speciális modulok integráltan kapcsolódnak a Microsoft Navisionhöz és elősegítik a szoftver magyar viszonyokhoz igazítását. A rEVOLUTION szerint az új modulok és hozzáfejlesztések segítségével a hazai vállalatok is hozzáférhetnek a Navision szoftverben szunnyadó fejlett képességekhez, amelyeket eddig nem, vagy csak korlátozottan érhettek el.

[HWSW] A rEVOLUTION Software a napokban mutatta be a Microsoft Navision vállalatirányítási rendszerhez fejlesztett kiegészítő moduljait. A hazai üzleti és ügyviteli gyakorlathoz alkalmazkodó speciális modulok integráltan kapcsolódnak a Microsoft Navisionhöz és elősegítik a szoftver magyar viszonyokhoz igazítását. A rEVOLUTION szerint az új modulok és hozzáfejlesztések segítségével a hazai vállalatok is hozzáférhetnek a Navision szoftverben szunnyadó fejlett képességekhez, amelyeket eddig nem, vagy csak korlátozottan érhettek el.

Házi pénztár, banki kommunikáció, vezetői információ

A Navision nemzetközi alapszoftvere eredendően nem tartalmaz Házi Pénztár funkciót, mivel Európa nagy részén a készpénzmozgások teljességgel eltűntek, így nemzetközi szinten nem volt szükség e funkció kifejlesztésére és beépítésére. A magyarországi vállalatok pénzügyi működéséhez azonban elengedhetetlen a Házi Pénztár megléte. A rEVOLUTION saját rendszeréhez korábban kifejlesztett megoldását ültette át Navision-környezetre.

Egy vállalat működéséhez elengedhetetlen a megfelelő banki kommunikáció megléte. A különböző banki pénzmozgások ugyanis ma már többnyire elektronikus úton történnek, így létfontosságú a banki tranzakciókhoz szükséges adatok, átutalásokhoz, számlakiegyenlítésekhez szükséges információk folyamatos küldése, illetve a bank visszaigazolásainak, kivonatainak fogadása, a számlatörténet naprakész dokumentációja.

A hazai piacon megtalálható Navision banki kommunikációs hozzáfejlesztések sajnos elsősorban a küldő oldalra fókuszálnak, és figyelmen kívül hagyják a banki visszajelzések fogadását. Ennek oka elsősorban az, hogy a fejlesztés során nehézséget jelent a különféle bankok eltérő formátummal való kommunikációjának kezelése. A rEVOLUTION Software ezt a piaci rést kívánta betölteni a legújabb Navision bővítményével, amelyet a saját meglévő rendszerére kialakított, hét hazai pénzintézet információinak fogadására alkalmas banki kommunikációs moduljának ügyféltapasztalatait felhasználva fejlesztett ki.

"Ezeknek az algoritmusoknak a segítségével nyomon követhetővé válik a beérkezett pénzösszegek útja, lekérdezhetővé válnak a tranzakciók adatai is. Új bankformátumra való igény esetén pedig nagyon rövid idő alatt elkészíthető egy olyan kiegészítő funkció, amely az új banktól is lehetővé teszi az adatfogadást" -– mondta Juhász Zsolt, a rEVOLUTION Software Termék- és Szolgáltatás Üzletág igazgatója.

A Navision sok olyan eszközt tartalmaz, amelynek segítségével rengeteg szempont szerint kérdezhetők le adatok, információk, a rendszer kiemelkedő tudású Business Analytics bővített verziója azonban nem került honosításra. Ennek pótlására fejlesztette ki a rEVOLUTION Vezetői Információs Rendszerét, amely a fejlesztő cég korábbi alkalmazásai elemző rendszereinek adaptációjával valósult meg. Az új modul nem korlátozódik egyetlen rendszerre, hanem több rendszerből is képes adatokat gyűjteni. A programcsomag installálása után az Excel függvénykészlete automatikusan kibővül, az adott alkalmazások mellett 20-30 kiegészítő függvény is megjelenik, amelyek segítségével igen bonyolult elemzések is elkészíthetők.

Gyorsabb bevezetés

Minden vállalatirányítási rendszer bevezetésekor a részletes elemzési és tervezési szakaszt a rendszer beállítása követi, amely a legapróbb részletekig meghatározza az ERP-rendszer működését, ezért döntően befolyásolja az ERP-t használó cég ügyviteli munkáját. Éppen ezért egy vállalatirányítási rendszer beállítási szakasza jelentős emberi erőforrást, igen nagy szaktudást, rendszerismeretet, precizitást és nem utolsó sorban számos munkanapot, így komoly költséget is jelent egy vállalat számára.

A rEVOLUTION az egyszerűbb gazdálkodású cégek gyors indítására, és a bevezetési idő minimalizálására készítette el a piacon jelentős érdeklődésre számot tartó Vállalatindító modulját, amelynek segítségével a korábbi bevezetési idők nagyságrendileg csökkenthetők. A rEVOLUTION saját bevezetési módszertanán alapuló, Vállalatindító modul talán legfontosabb erénye a rendszerparaméterezések meggyorsítása. A bevezetési idő akár egyharmadával való csökkentése a felhasználóknak már milliós megtakarítást jelenthet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.