Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Az Oracle-ügyfelek egyre jobban kedvelik a Linuxot

Bodnár Ádám, 2005. augusztus 10. 10:27
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Öt év múlva az Oracle ügyfeleinek fele már Linuxon futtatja a vállalat szoftvereit -- vélekedett Charles Phillips elnök, aki a San Franciscóban jelenleg is zajló LinuxWorld konferencián beszélt a nyílt forrású operációs rendszerről. Phillips szerint a Linux kulcsfontosságú az Oracle számára.

[HWSW] Öt év múlva az Oracle ügyfeleinek fele már Linuxon futtatja a vállalat szoftvereit -- vélekedett Charles Phillips elnök, aki a San Franciscóban jelenleg is zajló LinuxWorld konferencián beszélt a nyílt forrású operációs rendszerről. Phillips szerint a Linux kulcsfontosságú az Oracle számára.

A világ második legnagyobb szoftvergyártójának elnöke úgy véli, az ügyfelek közül egyre többen ismerik fel, hogy a Linux költségei alacsonyabbak és a fejlesztések is kiszámíthatóbbak, így napról napra növekszik azoknak a száma, akik éles körülmények között is bevetik. Phillips elmonda, hogy jelenleg az Oracle-ügyfelek 20 százaléka futtat Linuxot de öt éven belül az arány meghaladhatja az 50 százalékot is.

Az Oracle elnöke a LinuxWorld közönségének elárulta, az is a Linux elfogadottságát bizonyítja, ahogy ügyfeleik közül egyre többen állnak át a nyílt forrású operációs rendszerre üzletileg kritikus adatbázisaik esetében is. Prezentációja során Phillips rámutatott, hogy az Oracle régóta a Linux első számú támogatói között található, a vállalatnak már 1998-ban volt linuxos adatbáziskezelője, ami két évvel később pedig már 64 bites változatban is elérhető volt.

A Linux támogatása meg is hozta gyümölcsét, a 2004-es adatok szerint linuxos adatbázis-piacon az Oracle részesedése 81 százalék, míg a nagy vetélytárs IBM-é csupán 17 százalék. Phillips előadásában elhangzott, hogy olyan jelentős ügyfelek használnak Oracle adatbázist Linux operációs rendszeren, mint az Amazon.com internetes áruház.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.