:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 9. 10:50

Kínai internetes cégbe vásárolná be magát a Yahoo!

[WSJ] A Yahoo részesedést vásárolna a kínai Alibaba.com vállalatban, az ügyhöz közeli hírforrások szerint az amerikai internetes óriásvállalat a kínai cég 35 százalékára pályázik és ezért nem sokall akár egymilliárd dollárt is kiadni.

[WSJ] A Yahoo részesedést vásárolna a kínai Alibaba.com vállalatban, az ügyhöz közeli hírforrások szerint az amerikai internetes óriásvállalat a kínai cég 35 százalékára pályázik és ezért nem sokall akár egymilliárd dollárt is kiadni.

Amennyiben az üzlet létrejön, ez lesz a történelem egyik legnagyobb amerikai befektetése Kínában. A Yahoo célja hogy megvesse a lábát a gyorsan növekedő kínai piacon. A pletykák szerint a Yahoonak nem lesz egyszerű a dolga, mivel az Alibaba.com más befektetőkkel is tárgyalásokat folytat. Az egyezkedésről a mértékadó Forbes.com számolt be, a vállalatok képviselői azonban nem kívánták kommentálni a híreket.

A magánkézben levő Alibaba.com business-to-business internetes piacteret működtet Kínában, elsősorban kis- és középvállalatok számára. Az oldalon külön szekciót tartanak fenn azon nemzetközi vállalatok számára, amelyek kínai termékeket kívánnak importálni, forgalmazni. Emellett az Alibaba.com kezében van a TaoBao internetes apróhirdetési és aukciós portál is.

A Yahoo már 1999 óta jelen van Kínában helyi weboldalaival. A vállalat tavaly egy olyan helyi céget vásárolt fel, amely kínai nyelvű internetes keresőt fejleszt. Az amerikai internetes cégek egyre inkább figyelnek a világ legnépesebb országának piacára. Az eBay aukciós portálnak már régóta létezik kínai változata, azonban éppen az Alibaba.com által működtetett TaoBao az, amely egyre nagyobb részesedést szerez az eBay kárára. A Google a múlt hónapban közölte, hogy kutatás-fejlesztési központot nyit Kínában.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.