Szerző: Bodnár Ádám

2005. augusztus 9. 10:50

Kínai internetes cégbe vásárolná be magát a Yahoo!

[WSJ] A Yahoo részesedést vásárolna a kínai Alibaba.com vállalatban, az ügyhöz közeli hírforrások szerint az amerikai internetes óriásvállalat a kínai cég 35 százalékára pályázik és ezért nem sokall akár egymilliárd dollárt is kiadni.

HIRDETÉS

[WSJ] A Yahoo részesedést vásárolna a kínai Alibaba.com vállalatban, az ügyhöz közeli hírforrások szerint az amerikai internetes óriásvállalat a kínai cég 35 százalékára pályázik és ezért nem sokall akár egymilliárd dollárt is kiadni.

Amennyiben az üzlet létrejön, ez lesz a történelem egyik legnagyobb amerikai befektetése Kínában. A Yahoo célja hogy megvesse a lábát a gyorsan növekedő kínai piacon. A pletykák szerint a Yahoonak nem lesz egyszerű a dolga, mivel az Alibaba.com más befektetőkkel is tárgyalásokat folytat. Az egyezkedésről a mértékadó Forbes.com számolt be, a vállalatok képviselői azonban nem kívánták kommentálni a híreket.

A magánkézben levő Alibaba.com business-to-business internetes piacteret működtet Kínában, elsősorban kis- és középvállalatok számára. Az oldalon külön szekciót tartanak fenn azon nemzetközi vállalatok számára, amelyek kínai termékeket kívánnak importálni, forgalmazni. Emellett az Alibaba.com kezében van a TaoBao internetes apróhirdetési és aukciós portál is.

A Yahoo már 1999 óta jelen van Kínában helyi weboldalaival. A vállalat tavaly egy olyan helyi céget vásárolt fel, amely kínai nyelvű internetes keresőt fejleszt. Az amerikai internetes cégek egyre inkább figyelnek a világ legnépesebb országának piacára. Az eBay aukciós portálnak már régóta létezik kínai változata, azonban éppen az Alibaba.com által működtetett TaoBao az, amely egyre nagyobb részesedést szerez az eBay kárára. A Google a múlt hónapban közölte, hogy kutatás-fejlesztési központot nyit Kínában.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 13:04

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.