:

Szerző: Ady Krisztián

2005. augusztus 2. 11:58

Továbbfejlesztett védelmet kínál a kéretlen levelek ellen a Trend Micro

A Trend Micro Inc. új termékcsomaggal bővítette kínálatát: a Trend Micro Network Reputation Services hálózati alapú spamszűrő szolgáltatásokat kínál a vállalat már meglévő spamszűrő szolgáltatásainak kiegészítéséhez. Az új szolgáltatások bevezetését az IP-szűréssel és besorolással foglalkozó szolgáltató vállalat, a Kelkea Inc. júniusi felvásárlása tette lehetővé.

[HWSW] A Trend Micro Inc. új termékcsomaggal bővítette kínálatát: a Trend Micro Network Reputation Services hálózati alapú spamszűrő szolgáltatásokat kínál a vállalat már meglévő spamszűrő szolgáltatásainak kiegészítéséhez. Az új szolgáltatások bevezetését az IP-szűréssel és besorolással foglalkozó szolgáltató vállalat, a Kelkea Inc. júniusi felvásárlása tette lehetővé.

Bár a kéretlen levelek tömeges megjelenése nem újdonság -- a Gartner jelentése szerint a vállalatok beérkező e-maileinek 90 százalékát spam levelek teszik ki -- a spamhez hasonló technikák megjelenése a kártékony zombi és botnet támadásokban szükségessé teszik a fejlettebb hálózati szintű védelem alkalmazását. Az új szolgáltatás az ismert rosszindulatú IP-címekről érkező online kapcsolatok 40-80 százalékánál megakadályozza a gyanús levelek hálózatba kerülését.

Ezt a Trend Micro Threat Prevention Network biztosítja, amely figyelemmel kíséri az internetet és besorolja az IP-címeket "hírnevük" szerint attól függően, hogy érkeznek-e az adott címekről kéretlen levelek. Ezek az információk egy kiterjedt minősítési adatbázisba kerülnek, amely a Trend Micro szerint jelenleg a legnagyobb ilyen jellegű adatbázis az IT-szektorban.

"Mivel a spam levelek nagy részét már az IP-cím ellenőrzése során megállítják, szolgáltatásaink megvédik ügyfeleinket a spamhez hasonló technikákat alkalmazó zombi és botnet támadások növekvő fenyegetésétől is. Ezek az új szolgáltatások segítenek ügyfeleinknek optimalizálni sávszélességüket és más kulcsfontosságú erőforrásokat, melyek az üzleti tevékenységek zavartalanságát biztosítják " -- mondta Eva Chen, a Trend Micro vezérigazgatója.

Az új szolgáltatások kiegészítik a Trend Micro korábbi Spam Prevention Solution (SPS) termékét, valamint más spam- és tartalomszűrő rendszereket. Mivel a spam már azok forrásánál kiszűrésre kerül, csökken az olyan e-mailek száma, amelyeket egyébként a hagyományos üzenetkezelési biztonsági megoldásoknak kell kiszűrniük. Ezzel tovább csökkenthető a kockázata annak, hogy a fenyegetések elérik a hálózatot.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.