Szerző: Ady Krisztián

2005. augusztus 2. 09:47

Újabb szupervékony kompakt fényképezőgép a Sonytól

[infoSync] Tovább folytatva a DSC-T-sorozat hagyományait a Sony bemutatta legújabb szupervékony, kompakt CyberShot DSC-T5 digitális fényképezőgépét. A stílusos kivitelű, fém házba zárt digitális kamera az előd modellekhez hasonlóan 3x-os optikai zoomra képes objektívvel és 2,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik.

[infoSync] Tovább folytatva a DSC-T-sorozat "hagyományait" a Sony bemutatta legújabb szupervékony, kompakt CyberShot DSC-T5 digitális fényképezőgépét. A stílusos kivitelű, fém házba zárt digitális kamera az előd modellekhez hasonlóan 3x-os optikai zoomra képes objektívvel és 2,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik.

A DSC-T5 érzékelője 5,1 megapixeles fotók készítését teszi lehetővé a Carl Zeiss Vario-Tessar objektíven keresztül. A készüléknek nincs átnézeti keresője, csak a beépített LCD-kijelzőn lehet megkomponálni a fényképeket. A 32 megabájtnyi beépített memóriát a Sony saját memóriakártyáival, Memory Stick Duo kártyákkal bővíthetjük ki.

A tíz előre definiált beállítás gyors fotózást tesz lehetővé anélkül, hogy a manuális beállításokkal kellene vesződnie a fotósnak. Az állóképek mellett a DSC-T5 640 x 480 pixeles, 30 kép/másodperc sebességű, MPEG-VX formátumú videofilmek készítésére is alkalmas. A CIPA szabványnak megfelelő mérések szerint a kamera egyetlen töltéssel körülbelül 240 fotó elkészítésére képes.

A négy színben -- vörös, arany, ezüst és fekete -- piacra dobott szeptembertől lesz kapható az Egyesült Államokban 350 dolláros (~70 ezer forintos) áron. Az európai debütálás ideje sajnos még nem ismert.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról