:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 28. 11:07

Veszteséges negyedévet zárt és a vártnál gyengébb prognózist tett közzé a Siebel

Veszteséges negyedéven van túl a Siebel, az új szoftverlicencek eladása is csökkent, mivel egyes kormányzati megállapodások csak későn köttettek meg. Az ügyfélkapcsolati szoftvereiről ismert vállalat továbbra is adós a stabil növekedéssel, a cég ráadásul további költségcsökkentéseket helyezett kilátásba, ennek ellenére a jelenlegi negyedéves prognózisa gyengébb a vártnál.

[HWSW] Veszteséges negyedéven van túl a Siebel, az új szoftverlicencek eladása is csökkent, mivel egyes kormányzati megállapodások csak későn köttettek meg. Az ügyfélkapcsolati szoftvereiről ismert vállalat továbbra is adós a stabil növekedéssel, a cég ráadásul további költségcsökkentéseket helyezett kilátásba, ennek ellenére a jelenlegi negyedéves prognózisa gyengébb a vártnál.

A Siebel második negyedéves forgalma 313,6 millió dollárt ettt ki, ami némileg magasabb az egy évvel korábban elért 301,1 millió dollárnál. A vállalat ugyanakkor a tavalyi második negyedéves 7,5 millió dollár profit helyett most 50 millió dollár veszteségről volt kénytelen beszámolni. A részvényarányos veszteség 10 cent volt, az egyszeri tételek nélkül a Siebel épp elérte a nyereségküszöböt. Az eredmények nagyjából megfeleltek az elemzői várakozásoknak.

Aggasztó azonban, hogy az új szoftverlicenc-eladások értéke 94,8 millió dollárról 78,3 millióra esett vissza, miközben az átlagos eladási ár 307 ezer dollár helyett már csak 266 ezer dollár. A Siebel közölte, hogy a visszaesés elsősorban annak köszönhető, hogy a második negyedévben több jelentős kormányzati megrendelés aláírása is csúszott. A jelenlegi negyedévre a Siebel 305 és 315 millió dollár közötti bevételt és egyszeri tételek nélkül 2-3 cent részvényarányos eredményt vár. A Reuters Estimates által megkérdezett elemzők átlagosan 317,5 millió dolláros frgalomra és részvényenként 3 cent profitra számítanak.

A Siebelnek április közepe óta új elnök-vezérigazgatója van, miután Michael Lawrie lemondott tisztségéről. Lawrie távozásának kimondott-kimondatlan oka a Siebel első negyedéves gyatra teljesítménye. Utóda George Shaheen lett, aki már 1995 óta a cég igazgatótanácsának tagjaként dolgozott. Shaheen tevékenységét egyelőre nehéz megítélni, hiszen csupán pár hónapja vezeti a céget, de elemzők szerint a Siebelnek jót tett a vezércsere. Shaheen ráadásul több fontos vezetői pozícióban is vérfrissítést hajtott végre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.