Szerző: Ady Krisztián

2005. július 29. 08:49

Megszakítás nélkül is lehet vándorolni a 3G mobilhálózatok és a WLAN-elérések között

Lehetséges a vándorlás a vezeték nélküli hálózatok és a harmadik generációs mobilhálózatok között anélkül, hogy a kapcsolat megszakadna. Az Ericsson és a BB Mobile éles, valós körülmények között mutatta mutatta be az első ilyen zökkenőmentes szolgáltatásváltási megoldását.

[HWSW] Lehetséges a vándorlás a vezeték nélküli hálózatok és a harmadik generációs mobilhálózatok között anélkül, hogy a kapcsolat megszakadna. Az Ericsson és a BB Mobile éles, valós körülmények között mutatta mutatta be az első ilyen zökkenőmentes szolgáltatásváltási megoldását.

A teszt során a Softbank BB kereskedelmi WLAN-hálózatát, illetve a BB Mobile WCDMA 3G mobilhálózatát használták. A bemutató azt bizonyítja, hogy a felhasználók nem csak a GSM/GPRS és 3G közötti váltáskor élvezhetik a megszakítás nélküli szolgáltatások előnyeit, hanem a mobiltechnológiától független technológiákra, például WLAN-hálózatokra is lehetséges ilyen "hívásátadás".

A mobilhálózatok ügyfelei képesek lesznek megszakítások nélkül használni a multimédiás, IMS szolgáltatásokat, miközben a mobil és a WLAN hálózatok között közlekednek. Például az ügyfél megszakítás nélküli adatkommunikációt használhat, miközben a belvárosban harmadik generációs hálózaton, a külső részeken GSM/GPRS/EDGE technológián, a repülőtérhez érkezve pedig nagy sebességű WLAN-elérésen keresztül érheti el vállalata belső hálózatát.

Az egyesített szolgáltatások szolgáltatásváltási képességei a WCDMA és WLAN hálózatok vonatkozásában a 8.Verzióban már a 3GPP részévé válhatnak. Az Ericsson a 1.7GHz-en működő WCDMA radiós, áramkör-kapcsolt és csomag-kapcsolt alaphálózatait, valamint az IMS hálózatát biztosította. A bemutatóra július 22-én, a BB Mobile Japánban, a Saitama Prefecture területen található telepén került sor.

a címlapról

dualsense

0

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.