Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 27. 14:16

Skype: telefonáljon még olcsóbban!

A népszerű internetes telefonszolgáltató, a Skype ma bejelentette, hogy a hagyományos vezetékes vagy mobil számok hívására szolgáló SkypeOut születésnapja alkalmából csökkentette díjait. A Skype jelenleg több mint 47 millió felhasználóval rendelkezik, akik közül mintegy 1,8 millióan telefonálnak a hálózaton kívülre.

[HWSW] A népszerű internetes telefonszolgáltató, a Skype ma bejelentette, hogy a hagyományos vezetékes vagy mobil számok hívására szolgáló SkypeOut születésnapja alkalmából csökkentette díjait. A Skype jelenleg több mint 47 millió felhasználóval rendelkezik, akik közül mintegy 1,8 millióan telefonálnak a hálózaton kívülre.

A vállalat közleményéből kiderül, hogy ezentúl a magyarországi vezetékes és mobil számokat is olcsóbban lehet hívni, előbbieket percenként 2,8 eurocentért, utóbbiakat pedig 20,4 centért. A magyarországi vezetékes készülékekre eddig 3,9 eurocentért, a mobilokra pedig 22 eurocentért lehetett telefonálni.

A Skype összesen mintegy 30 országba irányuló hívások díjait csökkentette, így több, hazánkkal szomszédos országba telefonálhatunk még olcsóbban. Üröm az örömben, hogy ha ezentúl Liechtensteint, Haitit vagy Ománt akarjuk hívni, kicsivel többet kell fizetnünk. Természetesen a Skype hálózatán belül továbbra is minden hívás ingyenes.

A Skype csak akkor igazán olcsó a felhasználó számára, ha már amúgy is rendelkezik PC-vel és internetkapcsolattal, no meg hitelkártyával, aminek segítségével fel tudja tölteni számláját. Ha ezek adottak, csak egy párezer forintért megvásárolható PC-s mikrofon és fejhallgató szükséges, no meg az ingyenesen letölthető Skype kliensprogram, és máris hívhatjuk a rokonokat, barátokat, ismerősöket. Sőt, az egyik fapados légitársaság szlogenjét idefordítva, ilyen alacsony díjakért még azokat is megéri hívni, akiket nem szeretünk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról